Kunst en antiek in Eibergen

Houd je van mooie dingen, modern of antiek? In Eibergen vind je een aantal juweeltjes van locaties waar je je hart kunt ophalen aan kunst en antiek.

Lees verder

Atelier Janet Timmerije

Voor vrolijke en kleurrijke schilderijen kun je terecht bij het schildersatelier van de bekende Eibergse kunstenares Janet Timmerije. Haar kunst is bekend tot in de verre omstreken. Naast schilderijen schildert ze ook keramiek serviesgoed, wijnkisten en kussens. Haar stijl is herkenbaar door het gebruik van frisse kleuren, de suggestie van beweging en de beeltenissen van stadsgezichten en boerderijdieren zoals honden, katten, kippen en koeien. Het atelier aan de JW Hagemanstraat 39 is op afspraak geopend. 

Sfeer van Weleer

Ben je benieuwd hoe het vroeger was in de tijd van opa en oma, of zelfs in de tijd van je overgrootouders? Je komt het te weten bij de Sfeer van Weleer. In dit privémuseum vind je textiel, aardewerk en porselein, glas en kristal, emaille, klein meubilair en mooie accessoires uit die oude tijd. Het zijn precies de spullen die mensen in het boerenleven tot en met de jaren 50 en de elite tot en met de jaren 30 dagelijks gebruikten. Je kunt de Sfeer van Weleer op dinsdag (10.00-17.00 uur)en donderdag (14.00-21.00 uur) bezoeken in het nabijgelegen dorp Rekken aan de Hölterweg 19. Wil je op een andere dag komen kijken, dan graag eerst even bellen voor een afspraak. Je kunt er vrij rondkijken, maar je kunt ook deelnemen aan een rondleiding. Er is zelfs een speciale kinderrondleiding voor kinderen vanaf 6 jaar.

 

InEibergen EOV VVV