• slidebg1

U bent hier

Ontdek Eibergen

Eibergen is gelegen in een mooie landelijke omgeving waar de rivier de Berkel zich een weg door het landschap baant. Voor fietsers en wandelaars is het een aantrekkelijk oord vanwege de vele wisselende landschappen, het zogeheten coulisselandschap. Bossen worden afgewisseld met mooie vergezichten waar de prachtige boerderijen met hun landerijen de blikvangers zijn. Landbouwgronden, weiden en bossen worden vaak door beekjes, houtwallen of boomgroepen van elkaar gescheiden. Vanaf het vroege voorjaar tot aan de koude wintermaanden loopt het vee zoveel mogelijk buiten in de natuur. Door de grote verscheidenheid aan vogels kunnen de liefhebbers hiervan ook hun hart ophalen. Er is zelfs een broedplaats van ijsvogels aan de Berkeltak die langs de oude watermolen stroomt. Regelmatig zie je zo’n prachtig gekleurd exemplaar over het water scheren. 
Vlak over de grens in het Zwilbrocker Venn kunnen zelfs hele kolonies flamingo’s worden gespot.
H
et centrum van Eibergen, is erg gezellig, met leuke terasjes, winkels en vriendelijke mensen. Regelmatig worden er evenementen georganiseerd.  Op deze website kun je die in de 'agenda' allemaal bekijken. Voor kinderen is er ook voldoende te beleven. Wil je meer informatie hierover, loop dan binnen bij het Toeristisch Informatie Bureau aan de Grotestraat 59. Daar weten ze nog veel meer over Eibergen en de omgeving te vertellen.

WINKELS  
Het winkelgebied bevindt zich rondom De Brink.  Hier is elke dinsdagochtend een warenmarkt. Parkeren in het dorp is overal gratis

OVERNACHTEN
Hotel, Bed and Breakfast, Appartement, Lodge, Groepsaccomodatie, grote Familie-camping of kleine Boederij-camping? Je kunt het allemaal vinden in het dorp of naaste omgeving.

ETEN & DRINKEN
In Eibergen zijn er verschillende eetgelegenheden. Zowel voor de 'snelle hap' als ook voor een uitgebreid diner. Bij diverse café's zijn leuke terassen, waar je heerlijk kunt genieten van een drankje en/of een lekkere lunch. 

DIENSTVERLENING
Persoonlijke verzorging, een huisarts, informatie over de prachtige omgeving, autopech of een notaris nodig. Eibergen kent een breed scala aan dienstverleners. 

KUNST & CULTUUR
Eibergen heeft o.a. een Historisch Museum, museumboerderij, Openluchttheater, Theater. In de naaste omgeving is er op dit gebied ook veel te beleven.  Meer info bij de TIP.

UIT 
Er wordt in Eibergen veel georganiseerd. Een gezellige en grote Oranjemarkt, diverse optredens in het Openluchttheater en het Berkelland Theater, Fietsvierdaagse, voorjaar- en najaarskermis,  tweedaagse mei markt en niet te vergeten een Berkellandrally. In de café's is elk weekend wel een live optreden van een bijzondere band of gewoon een bandje uit de omgeving.  En een vaartocht met Berkelzomp De Snippe,  is een beleving die je natuurlijk niet mag missen!

InEibergen EOV VVV