Museum in Eibergen

Wil je iets bijzonders zien, in of in de omgeving van Eibergen? Wil je het verleden ontdekken, of juist het heden? Bezoek een museum in Eibergen en vind het beste van beide.

Lees verder

Museum de Scheper

Als je meer wilt weten over de lokale geschiedenis van Eibergen dan kun je terecht bij Museum ‘De Scheper’ in het centrum van Eibergen. Het museum is gevestigd in een voormalig herenhuis met daarachter boerderij De Vuurever. Beide gebouwen zijn al een stukje museum op zich, want het zijn gemeentelijke monumenten. De oudste vondsten van het menselijk leven in en om Eibergen zijn wel 10.000 jaar oud. Nog ouder zijn de geologische bodemschatten van miljoenen jaren daarvoor. Maak kennis met oude ambachten, de Berkelvaart, de hervorming (Willem Sluyter), de industrialisatie (textiel, leer, landbouwproducten) en zie films over het dagelijks leven in de oorlog.

Herberg Erve Kots in Lievelde

Ontdek het Open lucht museum bij Herberg en Brouwhoes Erve Kots. Deze herberg en museum in één is een verrassing tussen de coulissen. De Herberg en het openluchtmuseum zijn dagelijks geopend. In het museum vind je oude ambachten en spelen zoals klompengolf en kun je je klompen beschilderen. Geniet na of voorafgaand aan het museumbezoek bij de open haard van de lekkerste pannenkoeken en houtskooloven specialiteiten. Bij mooi weer is het terras geopend. 

De Sfeer van Weleer

De Sfeer van Weleer is een museum nabij Eibergen. Bij de Sfeer van Weleer zie je alles over het boerenleven tot en met de jaren 50 en de elite tot en met de jaren 30. Neem hier een kleine reis terug in de tijd en zie hier uit eerste hand voorwerpen komende uit deze periodes. Leef je in hoe het was om een boer te zijn of bij de elite te horen. Je ziet voorwerpen waaronder textiel, aardewerk, porselein, glas, kristal, emaillen, klein meubilair en diverse mooie accessoires. Je vindt de Sfeer van Weleer aan de Holterweg 19 in Rekken.

InEibergen EOV VVV