Echte Bakker en Keurslagerij Boenders

  • 04 januari 2016
  • reacties
  •  

De ondernemer van de maand januari 2016 is Gerwin Starink. Hij is de drijfveer achter Echte Bakker en Keurslagerij Boenders.

Een stukje geschiedenis

Al jaren is Bakker en Keurslagerij Boenders een begrip. Niet alleen in Eibergen, maar ook ver daarbuiten. In 1946 is het bedrijf opgezet door Wim Boenders. De winkel is destijds gevestigd aan de Kerkstraat in Eibergen. In 1983 wordt het bedrijf voortgezet door Henk en Marjolein Boenders.

Na de verhuizing naar de Brink 5 te Eibergen hebben Aleid en Gerwin Starink in 1995 de winkel overgenomen. De slagerij is in 1988 samengevoegd met bakkerij Hengeveld die in 2006 onder de naam Echte Bakker Boenders wordt voortgezet .

De ruimte wordt te klein en voldoet niet meer aan de gewenste eisen. Vanaf het jaar 2000 hebben er diverse verbouwingen plaatsgevonden. Er worden vele vierkante meters bij gebouwd. In 2003 is er in samenwerking met de familie Hengeveld en de gemeente een plan gemaakt om een verbinding te maken met de parkeerplaats aan het Odinkplein. Geven en nemen heeft er in geresulteerd dat er een mooi wandelpad achter het pand ligt en het bedrijf zich verder kon ontwikkelen.

Niet alleen een bakker en slager

In de bakkerij vervaardigen hun bakkers vele  broden per dag in eigen beheer. Zij maken ook nog eens heerlijk banket en per seizoen worden er gerelateerde chocoladeproducten gemaakt. Je kunt hierbij denken aan de chocoladeletter rond Sinterklaas en de welbekende chocolade-paashaas met Pasen. Ook het gebak voor een bruiloft wordt door hen gemaakt.

De slagerij staat bekend om zijn vele soorten worsten. De beroemde grill-worst, die per partij van 300 kilogram per keer bereid worden, zijn niet aan te slepen. De klanten rijden graag een stukje om om een grill-worst van Boenders te scoren”.
Tijdens de jaarlijkse wedstrijd Arnhem Rookworststad” is er door het team van Boenders voor hun rookworst een eerste prijs in de wacht gesleept.

In eigen keuken worden volledige verse maaltijden gemaakt. Deze worden door de eigen bezorgdienst bij de klanten afgeleverd. Klanten bepalen zelf wat ze willen eten qua vlees, aardappelen en groenten. De gerechten kunnen in de magnetron worden opgewarmd. Ook de Senioren maaltijden vinden hun weg bij veel mensen die zelf niet meer kunnen of willen koken.

Ook de catering mag niet ontbreken. Er is zelfs een hele ruimte ingericht om de klant hiermee zo optimaal van dienst te zijn. Er kan worden gekozen voor het laten bezorgen van diverse soorten vlees, sausen, salades en stokbrood. Allemaal uit eigen keuken met uitsluitend verse producten. De borden en het bestek kunnen worden meegeleverd. Na gebruik kan alles weer worden ingeleverd. In de spoelkeuken wordt na afloop alles schoongemaakt. In de zomermaanden kan naast de catering ook de (gas)barbecue worden geleverd.

Persoonlijk contact

Klantvriendelijkheid staat bij het bedrijf hoog in het vaandel. Een praatje maken met je klanten is één van de belangrijkste dingen die je moet als ondernemer. Op deze manier leer je je klanten kennen en geven ze je info over dingen die je nog kan verbeteren in de toekomst.
Gerwin geeft aan: “Ik heb een keer op tweede kerstdag zelf maaltijden rondgebracht en vond de reacties van de klanten erg mooi. Mensen verwachten niet dat je zelf met de kerstdagen in de auto stapt en gaat bezorgen.”

Mijlpaal

In 2016 bestaat Echte Bakker en Keurslagerij Boenders 70 jaar! Zij zullen dit niet onopgemerkt voorbij laten. Houd hun website in de gaten om niets te missen. Ook in de winkel worden de acties getoond om dit schitterend jubileum te vieren.

InEibergen bedankt Gerwin voor de rondleiding die in dit schitterend bedrijf is gegeven. Wij wensen hem en zijn medewerkers een heel mooi jubileumjaar toe!

Foto's  

Echte Bakker en Keurslagerij Boenders

InEibergen EOV VVV