De Brink IJs en Zoetwaren

  • 31 januari 2016
  • reacties
  •  

Wie kent hen niet, IJs en Zoetwaren De Brink in Eibergen. We zijn er allemaal wel eens geweest om een zak te vullen met……. ja met wat? De keuze is overweldigend. Van drop tot zuurtjes en van lolly's tot bonbons en nog zoveel meer lekkere dingen.

Het familiebedrijf dat ooit in 1930 begon als een brood- en banketbakkerij is later overgegaan als Jamin en bestaat in februari 2016 alweer vijf jaar onder de naam De Brink IJs en Zoetwaren. Eigenaresse Jacqueline Verdaasdonk-Becks en een team van vijf medewerkers zijn dagelijks in de weer om er voor te zorgen dat er heerlijke lekkernijen voor de klanten in de schappen liggen. Bij de vraag: “hoe is die vijf jaar je vergaan?”, zegt Jacqueline met een glimlach “te gek!” Het is prachtig om klanten te helpen en een praatje met ze te maken. Doorgaans zijn de klanten vrolijk als ze binnen komen. Natuurlijk zijn er klanten die om een minder goede reden wat lekkers kopen om bij bijvoorbeeld aan een ziek familielid of bekende te geven.

Meer dan alleen snoep
Ondanks de zeer grote keuze aan lekkernijen kun je er ook voor een lekkere kop koffie bij de koffiecorner (aan de zijkant, red.) van de winkel terecht. De koffie is helemaal compleet met een heerlijke muffin of appelgebak. Sinds de bouw van de koffiecorner in mei 2015 is het heerlijk toeven in de ruimte waar je ’s winters lekker achter het glas in het zonnetje kunt genieten van een kopje koffie of een kop warme chocolademelk met wat lekkers erbij. Zomers kun je hier op je gemak je ijsje eten of frisdrank opdrinken. De koffiecorner is dan heerlijk verkoeld. Tevens is deze ruimte te huur voor kleine “viermomenten” zoals Jacqueline het zelf mooi omschrijft.

Nog meer producten?
Ja, nog veel meer! Wat te denken aan die lekkere snoeppakketten die je zelf kunt samen stellen en zo groot en mooi kunt maken als je zelf wilt. Van gevulde mokken met een spreuk erop, tot een groot blik met de opdruk “van harte gefeliciteerd’ die je zelf kunt vullen om weg te geven. Ook de keuze aan bonbons is zeer groot. Bij het zien van de hoeveelheid is het bijna onmogelijk om een keuze te maken.

Valentijn…… en meer
Op 14 februari is het Valentijnsdag en wat is dan leuker om iemand te verrassen met lekkernijen uit deze winkel. Vaak kopen we onze (geheime) liefde een bos bloemen of een kaartje, maar met een snoeppakket kun je zeker je grote liefde verrassen. Ook hebben zij de heerlijke bonbons van Chocolaterie Hulshof in het assortiment. De liefde van de man (en vrouw) gaat immers door de maag.

Maar niet alleen met Valentijnsdag natuurlijk! Ook met Pasen, Kerstmis en vele andere gelegenheden hebben zo hun eigen lekkernijen. Erg populair zijn de avondvierdaagse medailles. Jacqueline zegt: “Het is ieder jaar weer mooi om te zien hoe de kleintjes vol trots een medaille van snoep om krijgen als ze over de finish komen wandelen.” 

Druk?
Na de feestdagen is het een korte periode rustig, maar Jacqueline merkt wel dat het dan gezellig druk is in de koffiecorner. Het winkelend publiek kan zich opwarmen met een kop koffie en een fijne versnapering hierbij. Binnenkort begint het ijsseizoen weer. Zo worden er verse streekproducten zoals melk “uut Hupsel” gebruikt en kan er keuze gemaakt worden uit 20 verschillende smaken. Ook het bekende softijs zal niet ontbreken.
Op de vraag of er nog leuke acties aan zitten te komen, antwoordt Jacqueline: “Natuurlijk!”

Zoals eerder vermeld bestaat het bedrijf binnenkort vijf jaar en zal dit jubileum zeker worden gevierd. Jacqueline raadt ons aan om de facebook pagina van De Brink IJs en Zoetwaren goed in de gaten te houden en… om lekkere dingen te kunnen winnen.
Ook de website van De Brink IJs en Zoetwaren is een bezoekje waard. Alleen al om eens te kijken wat voor lekkers er in het assortiment te vinden is.

 Foto's

De Brink IJs en Zoetwaren

InEibergen EOV VVV