Daisy's ice, coffee & more

  • 29 april 2016
  • reacties
  •  

Een kop koffie met een kleine ijs cone die in een mooie houder aan het schoteltje hangt. Dit is gebruikelijk bij Daisy’s ice, coffee & more. Ik krijg dan ook het gevoel dat ik méér wil proeven en het terras niet meer wil verlaten. Het zonnetje schijnt lekker. We hebben een plekje uit de wind als ik met Jacqueline Egbers van Daisy’s ice, coffee & more aan de praat kom.

Daisy’s is ondernemer van de maand mei

Ik hoef niet te vragen of Jacqueline tijd heeft voor een gesprek. De koffie wordt ingeschonken en we nemen plaat op het terras. Jacqueline vertelt: “Toen we vroeger naar Italië op vakantie gingen en in een dorpje een ijssalon bezochten wist ik het al, dit wil ik ook….! Zelf heerlijk vers ijs verkopen.” 

Na een flinke renovatie opent Daisy’s op 28 maart jl. haar deuren. “Het was een grote verbouwing”, vertelt ze. “Maar het eindresultaat mag er zijn.” De roze uitstraling van het interieur werkt als een magneet en nodigt uit om naar binnen te gaan.
“We zijn een franchise onderneming met meerdere vestigingen. Sinds kort is er een nieuwe vestiging in Veenendaal,” gaat Jacqueline verder. “Op normale dagen run ik het alleen en op drukke dagen en in de weekenden heb ik hulp. Verder is er nog een stagiair van de Maxx school uit Neede.” 

Vol trots laat Jacqueline mij de vitrine zien waar men kan kiezen uit 24 smaken vers schepijs. “We hebben wel meer smaken hoor! We veranderen regelmatig de vitrine, zodat de klanten kunnen blijven kiezen.”
Als ik de inhoud van de ijsvitrine bekijk, krijg ik meteen zin in ijs. Wat zijn de bakken mooi opgemaakt en wat ziet het ijs er met de verse vruchten heerlijk uit! 

Verse producten

Het fruit komt uit de regio en wordt dagelijks vers bereid. “De mensen zien je alleen in de winkel ijs verkopen,” vertelt Jacqueline, “en vergeten vaak dat het verse fruit gesneden schoongemaakt moet worden.
En natuurlijk houden wij rekening allergieën. Zo staat er op elke bak ijs een teken van de producten waaruit mensen met een allergie snel kunnen zien of zij zonder risico het ijs kunnen eten.

“Nog een bakkie koffie?” Daar kan ik geen nee tegen zeggen. Ik krijg de vraag of ik er een brownie bij wil? Of appelgebak met slagroom? Alles vers gemaakt! Daisy’s heeft meer dan ijs alleen! Helaas moet ik nee zeggen, het proeven wordt me even te veel. “Het beste is om gewoon alles te proeven, zo weet je hoe het smaakt”, vertelt ze mij. De milkshakes worden gemaakt van het verse schepijs uit de vitrine en zien er heerlijk uit.

Daisy’s op locatie?

Ook dit behoort tot de mogelijkheid. Om de klant geheel tot dienst te zijn, verzorgt Daisy’s ijs op locatie. Er valt te denken aan een tuinfeest, een barbecue of bedrijfsfeest. Er kan in overleg met de klant verschillende soorten ijs naar de betreffende locatie worden gebracht. Kijk hier voor meer informatie over de mogelijkheden. Op facebook deelt Daisy’s regelmatig leuke en lekkere acties. Neem hier eens een kijkje.
Bezoekende klanten kunnen gebruik maken van gratis wifi om tijdens het nuttigen van iets lekkers op de hoogte te blijven en hun lekkernijen te delen.                                        

Jacqueline zegt: “ik kan nog wel uren met je praten over hoe fijn het is om klanten van dienst te zijn, een praatje met hen te maken en feedback te krijgen. Op deze manier kan ik hen tegemoet komen en nog beter van dienst zijn. Ik betrap mezelf erop dat ik al gauw te lang aan de klets ben als een klant een praatje met mij aangaat. Daar kan ik zo van genieten……”

Jacqueline, bedankt voor je gastvrijheid en het fijne gesprek. InEibergen.nl feliciteert je met de titel Ondernemer van de Maand.

Foto's

Daisy's ice, coffee & more

Tekst en foto’s: André de Raad

InEibergen EOV VVV