Grenssteenwandeltochten "250 Jaar Grens/ 250 Jahre Grenze"

Door InEibergen Nieuws
  • 09 februari 2017
  • reacties
  •  

Zondag 12 februari kun je meelopen met de grenssteenwandeltochten! Volg de Facebookpagina 250 Jaar Grens/ 250 Jahre Grenze voor updates of bekijk hier de highlights.

Achterhoek Nieuws Winterswijk schrijft: "Omdat de grens de rivier de Berkel overschrijdt, is er een obstakel voor de wandelaars. Er is geen brug op deze plek. Hier komt defensie de wandelaars tegemoet en legt er een tijdelijke brug aan. De wandeling die eenmalig is en gaat ook deels over particuliere gronden. De vroegere 'kommiezenpaden' (douanepaden; red.) zijn deels nog in tact en worden voor deze dag wandelklaar gemaakt. Er is veel belangstelling van de wandelaars en mensen die geïnteresseerd zijn in de exacte plaats van de grensstenen."

Hoe werkt het zondag? Parkeer zondag tussen 9 en 12 uur je auto in het Zwillbrock (de start is Cafe Kloppendiek, Zwillbrock 8), betaal vijf euro (voor je stempelkaartje) en stap op de speciale bussen naar Niekark. Hier staat de eerste Bentheimer grenssteen. Laarzen of wandelschoenen zijn noodzakelijk. Honden zijn verboden.

InEibergen Nieuws

Het laatste nieuws uit Eibergen en omgeving. 

InEibergen EOV VVV