Cirque de Marie*

Door Marleen Geessinck
  • 05 september 2016
  • reacties
  •  

Het is een mooie zaterdag. De temperatuur buiten is aangenaam, het is zelfs aan de warme kant. In het dorp is het gezellig druk door de diverse activiteiten die zijn georganiseerd. Denk aan de restantenmarkt, Festival op (de) Maat en Cirque de Marie*.

We lopen af op de enorme tent die op het Odinkplein staat opgesteld. Een jonge man staat live te zingen en de stoelen raken langzaam gevuld. De statafels die staan opgesteld voorzien van mooie zwarte hoezen zijn nog bijna allemaal leeg. Later zullen ook deze bezet zijn door belangstellende kijkers. We nemen plaats aan één van deze tafels. We praten wat en maken alvast wat foto’s. We kijken om ons heen om de omgeving in ons op te nemen en de sfeer te proeven. 

Fashionshow

Het moge duidelijk zijn. We zijn aangeschoven bij één van de drie shows die Marie* zal geven. We staan aan een tafel vlak naast één van de lopers waarop de modellen de nieuwste najaars- en wintercollectie zullen showen. Om 14.30 uur betreedt Marieke Altena de catwalk en doet een openingswoord. 
Al snel wordt plaats gemaakt voor Tom “de Goochelaar” Krooshof. De show vindt plaats in een intieme sfeer, dus voor ieders ogen laat Tom zijn kunsten zien. Verbaasde blikken die zonder woorden spreken; “hoe dan?” Tom werkt met mensen uit het publiek en dit geeft een leuke interactie. Wanneer Tom zijn trucs heeft gedaan, maakt hij weer plaats voor Marieke. 

Jeans

Marieke vertelt dat ze met haar winkel een nieuwe slag gaat maken. Ze gaat die broek verkopen die bijna iedereen wel in de kast heeft hangen; de jeans. De jeans is al jaren een onmisbaar item in de modewereld en hangt bij zowel jong als oud in de kast. De jeans is ideaal te combineren met een trendy blouse of een mooie blazer. De jeans is het basisstuk van waaruit een mooi set kan worden gecreëerd en vervolgens gecombineerd. Met deze aanvulling in de collectie is rekening gehouden met een diversiteit aan maten; van maat 36 tot 48. 
Via Facebook is er een oproep gedaan aan vrouwen die gesierd zijn met een tatoeage. Deze worden geshowd terwijl ze gekleed zijn in… jawel, een spijkerbroek. 

Hierna begint dan de uiteindelijke show. De vaste modellen van Marie* showen de nieuwste najaars- en wintercollectie. Mooi gebreide kledingstukken, goed vallende stoffen en warme kleuren geven een goede indruk wat we het komend seizoen allemaal mogen verwachten.

In een korte onderbreking van de show vertelt Marieke dat Eibergen naast Tom nog een talent heeft, namelijk Jessica Berentsen. Jessica ontwerpt en maakt de mooiste lederen tassen en accessoires. Volg de ontwikkelingen van Jessica’s werken op Facebook.

De show loopt ten einde. In een uur tijd, met de warmte van de zon in de tent, hebben we een mooie indruk gekregen wat we het komend najaars- en winterseizoen op modegebied mogen verwachten. We mogen nog heel even van de indian summer genieten, maar hierna zullen we toch plaats moeten maken voor herfst en winter. En als het aan Marie* ligt, hoeven wij het niet koud te hebben.

Foto's

Cirque de Marie*

Tekst: Marleen Geessinck
Foto's: Nadi Zoetebier

Marleen Geessinck

Speelt met letters, woorden en zinnen.

InEibergen EOV VVV