Midwinterhoorn arrangement

Maak op een ontspannen manier kennis met een erfgoed uit deze regio.

Wat houdt het Midwinterhoorn arrangement in:

  • Vanaf het botenhuis 't Vonder vaar je met de Berkelzomp 'De Snippe'  in drie kwartier naar de Midwinterhoornplantage bij de Stokkersbarg. Al varend kun je genieten van de prachtige natuur en het uitzicht vanaf de oude en de vernieuwde Berkel. Onderweg vertellen de schippers over o.a de vaargeschiedenis, Berkelzomp 'De Snippe' en de Berkel met haar prachtige omgeving.
  • Bij de Midwinterhoornplantage stap je uit voor de stuw met vistrap. In het educatiecentrum geniet je van een mok koffie met pillewegge. Ondertussen luister je naar de geschiedenis rond het erfgoed van de Midwinterhoorn. Hierna bekijk je de plantage waar alle materialen groeien waar de Midwinterhoorn van gemaakt wordt.
  • Na ongeveer een uur vaar je met de zomp weer terug naar het centrum van Eibergen. De vaarroute is dit keer iets anders. 
  • Onder begeleiding van een vrijwilliger wandel je in een paar minuutjes naar de WEMA, het Werelds Eerste Midwinterhoorn Allelier. 
  • Tijdens een heerlijke lunch wordt vertelt hoe en met welke materialen een Midwinterhoorn wordt gemaakt en hoe er op geblazen moet worden. 
  • Vervolgens ga je zelf aan het werk. Onder begeleiding maak je een 'happe', het mondstuk van de hoorn. Als afsluiting kun je je talent beproeven door met je eigen 'happe' op de Midwinterhoorn te blazen.  

Het Midwinterhoorn arrangement is in de maanden april-oktober op dinsdag te boeken van 10.30 uur tot 14.30/15.00 uur. Minimaal aantal deelnemers is vastgesteld op 5 personen (maximaal 18 personen). 

Toeristisch Informatie Punt InEibergen
tel 0545 471911
mail info@tipineibergen.nl 

Het Midwinderhoorn arrangement kwam tot stand door samenwerking tussen de Midwinterhoorngroep Eibergen, Berkelschippers en het Toeristisch Informatie Punt 

InEibergen EOV VVV