Museum in Eibergen

Wil je iets bijzonders zien, in of in de omgeving van Eibergen? Wil je het verleden ontdekken, of juist het heden? Bezoek een museum in Eibergen en vind het beste van beide.

Lees verder

Museum de Scheper

Als je meer wilt weten over de lokale geschiedenis van Eibergen dan kun je terecht bij historisch museum ‘De Scheper’ in het centrum van Eibergen. Het museum is gevestigd aan de Hagen 24 in een voormalig herenhuis met daarachter boerderij De Vuurever. Beide gebouwen zijn al een stukje museum op zich, want het zijn gemeentelijke monumenten. De oudste vondsten van het menselijk leven in en om Eibergen zijn wel 10.000 jaar oud. Nog ouder zijn de geologische bodemschatten van miljoenen jaren daarvoor. Maak kennis met oude ambachten, de Berkelvaart, de hervorming (Willem Sluyter), de industrialisatie (textiel, leer, landbouwproducten) en zie films over het dagelijks leven in de oorlog.

Herberg Erve Kots in Lievelde

Ontdek het Openluchtmuseum bij Herberg en Brouwhoes Erve Kots aan de Eimersweg 4 Lievelde. Deze herberg en museum in één is een verrassing tussen de coulissen. De Herberg en het openluchtmuseum zijn dagelijks geopend. In het museum vind je oude ambachten en spelen zoals klompengolf en kun je je klompen beschilderen. Geniet na of voorafgaand aan het museumbezoek bij de open haard van de lekkerste pannenkoeken en specialiteiten uit de houtskooloven. Bij mooi weer is het terras geopend. 

Sfeer van Weleer

Ben je benieuwd hoe het vroeger was in de tijd van opa en oma, of zelfs in de tijd van je overgrootouders? Je komt het te weten bij de Sfeer van Weleer. In dit privémuseum zie je alles over het boerenleven tot en met de jaren 50 en de elite tot en met de jaren 30. vind je textiel, aardewerk en porselein, glas en kristal, emaille, klein meubilair en mooie accessoires uit die oude tijd. Het zijn precies de spullen die mensen in het boerenleven tot en met de jaren 50 en de elite tot en met de jaren 30 dagelijks gebruikten. Je kunt de Sfeer van Weleer op dinsdag en donderdag bezoeken in het nabij gelegen dorp Rekken aan de Hölterweg 19. Je kunt er vrij rondkijken, maar je kunt ook deelnemen aan een rondleiding. Er is zelfs een speciale kinderrondleiding voor kinderen vanaf 6 jaar.

InEibergen EOV VVV