Bezienswaardigheden in Eibergen

Ontdek samen met je familie, kinderen en vrienden de leukste bezienswaardigheden in Eibergen en omgeving. Vermaak je met cultuur, bezoek een galerie, museum of theater. In Eibergen is er voor iedereen wat te zien.

Lees verder

Met een groep uit varen

Wil je even met bijvoorbeeld familie of vrienden ontspannen? Laat je dan meevoeren tijdens een vaartochtje met de Berkelzomp. Van april tot en met oktober vaart Berkelzomp de “Snippe” onder begeleiding van twee Berkelschippers over de Berkel van Eibergen naar de watermolen te Mallum. Kinderen kunnen hier hun vaardiploma halen. Maak gebruik van leuke arrangementen. Meer informatie vindt u bij Informatiecentrum ‘t Vonder.

Sport

Combineer de bezienswaardigheden in Eibergen met een uitstapje naar Shortgolf Berkelland in Eibergen. Deze uniek gelegen 18 holes shortgolfbaan is toegankelijk voor mensen zonder GVB. Heb je trek gekregen van het golven? Schuif dan daarna aan voor een heerlijke lunch of diner aan het golfterrein. 

Kunst in Eibergen

Wanneer je van kunst houdt ben je aan het goede adres bij het atelier van de Eibergse schilderes Janet Timmerije. Behalve schilderijen vind je hier ook keramiek servies, wijnkisten, ansichtkaarten en kussen. Laat je inspireren door haar werk of koop het en geniet thuis er nog langer van.

Natuur

Wie van de natuur houdt kan terecht bij De Kruidenhof te Mallum. De Kruidenhof ligt in het stroomgebied van de Berkel. Rond een grote vijver ziet u een aantal perken met allerlei kruiden, akkers met allerlei planten en bloemen, een moeraspartij, een rotstuin, een fraai bospad. Een echte aanrader voor kruidenliefhebbers. Boek een rondleiding en wandel over verharde paden, over het door vrijwilligers onderhouden Kabouterpad, of bezoek het kleine amfitheater.

Rustpunt in de natuur

Bij Vos op Gelink vind je een oplaadpunt voor je fiets maar ook voor jezelf. Kom tot rust na, of tijdens een lange fietsroute door de natuur en coulissen van Eibergen. Bekijk tijdens je stop de bezienswaardigheden zoals de beestenboel en smederij. Geniet tijdens je pauze van verse koffie, streekproducten, rust en vooral gastvrijheid. Wilt u hier een keer terugkomen? Bij Vos op Gelink kunt u ook workshops volgen.

 

InEibergen EOV VVV