Kunst & cultuur in Eibergen

Maak kennis met kunst en cultuur in Eibergen. Wil je het verleden ontdekken, of juist het heden? Natuur of stad, een galerie of museum? Of je ontdekt het gewoon allemaal. Want op cultureel gebied kun je in Eibergen alle kanten op.

Lees verder

Theater in Eibergen

Van mei tot en met september kun je terecht in Openluchttheater Eibergen. Luister naar een popconcert, ga met de kinderen naar een kindervoorstelling, dans op een dance-event of leef je uit op een wereldfestival. Er is altijd iets leuks te doen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheid en rijksmonument De Mallumse Molen dateert uit 1748 en staat direct naast het fraaie Muldershuis. Elke zaterdag is de watermolen en het gebouw geopend en kun je zien hoe er meel wordt gemalen door de vrijwillige molenaars. Zij vertellen je van de hoed en de rand. Wil je even ontspannen? Laat je dan meevoeren tijdens een vaartochtje met De Berkelzomp. Tot het spoor werd aangelegd voeren schippers met hun handelswaar in deze scheepjes over de Berkel tussen Zutphen en het Duitse Vreden.

Musea met cultuur in Eibergen

Als je meer wilt weten over de lokale geschiedenis van Eibergen dan kun je terecht bij Museum ‘De Scheper’ in het centrum van Eibergen. Het museum is gevestigd in een voormalig herenhuis met daarachter boerderij De Vuurever. Beide gebouwen zijn gemeentelijke monumenten. Wil je de omgeving beleven met spel, ga dan eens klootschieten. Met deze typisch Achterhoekse sport vermaakt zich jong en oud.

InEibergen EOV VVV