Zuivelhoeve Eibergen

  • 03 oktober 2016
  • reacties
  •  

5 jarig jubileum voor de Zuivelhoeve

Wie het centrum van Eibergen inloopt, kan het niet missen. De karakteristieke houten kar en een gedeelte van het assortiment bij de voorgevel geven alvast een visitekaartje af voor de prachtige winkel, die verschijnt als je de drempel van de Zuivelhoeve overstapt. Eenmaal binnen verschijnt een sfeervolle winkel met mooie, ambachtelijke producten zoals kaas, zuivelproducten, maar ook streekproducten, olijven, tapas en noten.

Vijf jaar geleden alweer opende Bianca Doornink de deuren van “haar” Zuivelhoeve. Dat wil zeggen, dat zij toen het filiaal, dat reeds bestond van de Zuivelhoeve, overnam. Na 22 jaar werkzaam te zijn geweest bij een groot supermarktketen, was ze toe aan een nieuwe uitdaging. En een uitdaging dat was het. Vol positiviteit ging ze bouwen aan haar winkel, haar grootste uitdaging was op dat moment, om de naamsbekendheid te vergroten, uit te zoeken welk assortiment geschikt was voor de Eibergse klantenkring en klanten in haar winkel te krijgen en te behouden. Overal liet ze haar gezicht zien, op vrouwenavonden, markten, evenementen, steeds weer in het gezelschap van haar mooie producten, die mensen konden proeven en proeven en proeven.

Ook in de winkel zelf is veel te doen. Het assortiment is bewerkelijk. Noten worden vers gebrand en verpakt, kaas wordt met liefde ingekocht en Bianca heeft inmiddels de samenwerking gezocht met diverse producenten (uit de omstreek) van streekproducten. Ook heeft ze een ruim assortiment aan buitenlandse kazen. Mensen met specifieke dieetvragen kunnen bij haar terecht. Beurzen worden bezocht om producten in te kopen en via de Zuivelhoeve heeft ze verschillende certificaten behaald om de klant goed ter woord te kunnen staan. Ze kan ondertussen wel zeggen dat ze een vaste klantenkring heeft opgebouwd,  ze voelt inmiddels goed aan waar haar klanten om vragen. Mensen die naar haar winkel komen, zijn veelal op zoek naar ambachtelijke producten zonder fratsen. Maar ook specialisme heeft ze in huis. Als ik vraag of ook hier de trend biologisch en duurzaam doorzet, lacht ze, dat dat in Eibergen nog niet echt het geval is. Wel zijn mensen op zoek naar kwalitatief goede producten en kunnen mensen voor een totaalpakket aan lekkernijen bij haar terecht. Ook het introduceren van cadeaupakketten is succesvol. In plaats van het traditionele bloemetje zijn mensen tegenwoordig steeds vaker op zoek naar alternatieven en vinden deze pakketten gretig aftrek.

In de omgeving zoekt Bianca steeds naar nieuwe initiatieven en mogelijkheden. Ondernemen vindt niet alleen plaats in haar zaak, maar ook elementen in de omgeving vragen om steeds weer nieuwe aanpassingen en innovatief denken. Zoals nu de positieve uitdaging, die het nieuwe centrumplan gaat opleveren. Ook de gunfactor speelt bij nieuwe initiatieven volgens haar een grote rol. Inmiddels hebben andere Eibergse ondernemers ook de weg naar haar producten gevonden en worden deze gebruikt in diverse horecagelegenheden. Pas geleden heeft ze ook verschillende pindamixen mogen maken voor een Eibergse sportvereniging. Haar motivatie is eindeloos en ideeën over vernieuwend ondernemen heeft ze genoeg.

Dit alles doet Bianca met een glimlach. Ze is bereid net iets meer te doen voor haar klanten. Trots is ze op haar zaak en haar enthousiaste team dat de liefde voor de winkel uitstraalt en zich inzet om iets moois neer te zetten. En die inzet werpt zijn vruchten af. De winkel maakt een mooie groei door en is klaar voor nog heel veel meer mooie jaren. En Bianca, die gaat niet achterover leunen. Borrelend van nieuwe ideeën zullen we de komende tijd elke keer weer veel van haar gaan zien en horen.

Foto's

Zuivelhoeve Eibergen

Tekst: Wilma Fels
Foto's: Nadi Zoetebier

InEibergen EOV VVV