Woudenberg Juweliers

Door André de Raad
  • 01 februari 2018
  • reacties
  •  

Als ik door het centrum van Eibergen fiets, heb ik altijd de gewoonte om bij de ondernemers naar binnen te kijken om te zien of er klanten aanwezig zijn. Bij Woudenberg Juweliers aan de Brink 4 zie ik dat het druk is. Omdat ik nog nooit deze winkel heb bezocht, besluit ik om er eens een kijkje te gaan nemen. Het duurt niet lang voordat de eigenaar naar mij toe komt en vraagt of ik een kopje koffie wil tijdens het wachten. Als ik aangeef dat ik even rond wil kijken en misschien een paar vragen wil stellen, wordt er mij een stoel aangewezen aan de grote tafel in de winkel.

Nadat alle klanten zijn geholpen en de winkel hebben verlaten, komt de eigenaar naar mij toe. Hij stelt zich voor als John Saliba. Zijn compagnon Aboud Kanou is er vandaag niet. Het valt mij op dat de eigenaren van de juwelierswinkel beiden een andere achternaam hebben dan de naam van de winkel. John geeft aan dat die vraag vaker wordt gesteld. Jaren geleden werkten ze met zijn vieren bij Woudenberg Juweliers in Amersfoort. “Opa” Woudenberg was de eigenaar van deze winkel. Nadat de winkel van vader op zoon over is gegaan, kregen John en Aboud het aanbod om de juwelierswinkel over te nemen. Omdat de locatie van de winkel in Amersfoort sterk achteruit ging, is besloten om een nieuwe locatie te zoeken. De keuze is gevallen op Eibergen. Mede omdat Eibergen al enige tijd geen juwelierswinkel meer heeft en de mannen in Enschede wonen. De reisafstand is ook beter dan dagelijks naar Amersfoort op en neer rijden.

Het bevalt hen prima. Sinds de opening van de winkel in juli 2017 merken John en Aboud dat de mensen hen weten te vinden. Op mijn vraag wie de klanten zijn en waar deze vandaan komen is John erg duidelijk. De meeste klanten die onze winkel bezoeken komen uit de regio. Naast de winkel in Eibergen zijn er vier webshops. De heren merken dat het online winkelen toch sterk in opmars is. Mensen kunnen in hun eigen omgeving en wanneer het hen het best uitkomt winkelen. 

Op dejuwelenwinkel.nl heeft een groot assortiment sieraden. Dehorlogewinkel.nl heeft hetzelfde concept maar dan met horloges. De webshops junghanshorloges.nl en tommyhilfigerhorloges.nl zijn twee webwinkels welke, zoals de namen al doen vermoeden, zijn gespecialiseerd in deze twee merken. 

Klanten komen ook voor een reparatie aan juwelen en horloges. John vertelt dat zij de reparaties zelf uitvoeren in hun werkplaats. Wanneer het gaat om een kleine reparatie aan een sieraad of het vervangen van een batterij in een horloge, dan kan de klant hier meestal op wachten.

Ook het ontwerpen en maken van nieuwe juwelen is bij Woudenberg geen probleem. In overleg met de klant gaan ze om tafel zitten en worden de wensen van de klant besproken. Ook het kleiner of groter maken van ringen voeren ze zelf uit. John vertelt dat er laatst een klant in de winkel was die de wens had om twee trouwringen van opa en oma samen te smelten tot één ring.

Tijdens ons gesprek loopt John regelmatig weg om een klant te helpen. Als hij terugkomt vraag ik of het druk is. John bevestigt dit. Toch zijn er, net als bij andere ondernemers, een paar perioden per jaar dat het drukker is dan normaal. Denk aan de dagen rond Kerst en  Valentijnsdag. En in mei tot augustus is drukker met het maken van trouwringen. Ook voor het schieten van het welbekende gaatje in de oren en de daarbij horende oorknopjes kan bij Woudenberg worden gerealiseerd.

Je vindt Woudenberg Juweliers aan de Brink 4 in Eibergen (telefoonnummer 0545-224518). Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina van Woudenberg Juweliers.

John, bedankt voor de koffie en je tijd.

 

 

Woudenberg Juweliers

 

Tekst en foto’s: André de Raad

 

 

André de Raad
InEibergen EOV VVV