Wansink Woninginrichting en Zonweringen

  • 26 juni 2016
  • reacties
  •  

De zon schijnt als ik aanbel bij Wansink Woninginrichting & Zonwering. De deur wordt geopend door Niels Wansink. Hij heeft een lach op zijn gezicht. Als een echte ondernemer komen wij aan de praat. Niels eet ondertussen zijn boterham. “Druk, druk, druk,” vertelt Niels mij, voordat ik hem kan vragen hoe het gaat.

Voor mij zit Niels Wansink, mede-eigenaar èn de vierde generatie van Wansink Woninginrichting & Zonwering uit Eibergen. Het begon allemaal in 1921. Het jaar waarin de overgrootopa van Niels een bedrijf start met woninginrichting en meubelmakerij. Door een enorme groei in de jaren ’70 en een reorganisatie, is het bedrijf in 1988 voortgezet door Gé en Marian Wansink. Zoon Niels is in 2010 toegetreden tot het bedrijf en is nu het aanspreekpunt. 
Zij drieën dragen er zorg voor, samen met drie vaste ingehuurde zzp’ers, dat de klant op haar wenken wordt bediend. “Klantvriendelijkheid staat bovenaan”, aldus Niels. De drie ingehuurde krachten zijn zorgvuldig geselecteerde woningstoffeerders/monteurs.

Niels begint te lachen op de vraag welke producten zij aanbieden. “Als ik je dat allemaal moet vertellen, gaat het gesprek wel erg lang duren.” Het beste kan men de website bezoeken of naar de showroom komen. Hier kan hij de klant nog beter van dienst zijn. In de showroom ligt van elk product wel een voorbeeld of staal. Verder heeft Wansink meer dan 350 gordijnstalen in de showroom hangen. De klant kan deze, om de keuze te bepalen, meenemen naar huis. Hier kunnen zij deze in alle rust bekijken.

“Wij kunnen zien, nu het weer voorjaar is en de zon begint te schijnen, dat er meer aanvragen komen voor zonwering; zowel voor binnen als buiten. Verder merken wij dat de PVC vloer sterk in opmars is, omdat deze een goede prijs-/kwaliteitverhouding heeft en deze relatief weinig onderhoud behoeft.

Hoe gaat het allemaal in zijn werk? 
Niels vertelt: “Als een klant belt, vraag ik wat de wensen zijn. Daarop kan ik aangeven of het verstandig is dat de klant naar onze showroom komt of dat ik eerst bij de klant op bezoek ga om de situatie te bekijken. Dat afspreken voor een bezoek kan uiteraard ook in de avond of op een zaterdag. Zodra de klant een keuze heeft gemaakt, kom ik altijd nog een keer langs om de maten op te meten. Hierna worden de materialen besteld en wordt er een afspraak gemaakt voor het leggen of monteren.”

Ook hoeft de klant zich niet druk te maken over de meubels die tijdens het stofferen verplaatst moet worden. Dit kunnen de stoffeerders verzorgen. Ook kan Wansink de meubels tijdelijk in opslag nemen. Zo nodig wordt de oude vloerbedekking door de medewerkers verwijderd, alvorens de nieuwe gelegd gaat  worden. Met deze service ontzorgt Wansink haar klanten en kunnen zij een compleet plaatje afleveren.

Niels gaat verder: “Klanten kunnen mij bereiken via WhatsApp, zodat ik nog sneller op hun vragen kan reageren. Uiteraard zijn wij ook op Facebook te vinden. Hier zijn veel foto's te vinden van werken die wij uitgevoerd hebben.”

Acties?
Niels geeft aan: "Wij stunten niet met hoge kortingen. Wij bieden altijd de scherpste prijs."

Even op een rijtje…
Kijk hier voor de Facebookpagina en hier voor een kijkje op de website. Verder is Niels te bereiken via WhatsApp op 06-52544531.

Het bezoekadres is: 
Wansink Woninginrichting & Zonwering
Hondevoort 1 te Eibergen
0545-471359

Tekst: André de Raad, foto's: Wansing

 

InEibergen EOV VVV