Toeristisch Informatiepunt InEibergen

  • 24 april 2019
  • 0 reacties
  •  

Dit keer geen ondernemer van de maand, maar aandacht voor een bijzonder ‘winkeltje’ aan de Grotestraat 59 in Eibergen: het Toeristisch Informatiepunt, of ook wel TIP genoemd. Een ‘bedrijfje’ in de dienstverlenende/toeristische sector.  Er werkt geen één betaalde kracht, alles draait op vrijwilligers en zonder enige subsidie. 

Bij de TIP helpen op dit moment 14 informatrices. Gemiddeld is iedereen 2 dagdelen in een week aanwezig en vervult dan haar eigen taken. Veel tijd gaat op in het plannen van de vaarten met de Berkelzomp ’De Snippe'. Maar ook in het informeren van bezoekers over de prachtige omgeving van Eibergen, de bezienswaardigheden, evenementen en de fiets-, wandel- en autoroutes. Daarnaast wordt de winkelvoorraad aangevuld. Vooral folders en informatie van de donateurs moeten ‘up- to date’ blijven. Twee dames organiseren de Hap- Stap / Hap- Trap arrangementen. Zij zetten de routes uit en maken afspraken met de eigenaren van de onderweg te bezoeken restaurants. Een aantal medewerkers zijn bezig met de financiële zaken van de TIP. Zij leveren alles netjes aan naar de administratieve controleur van de TIP, die zich ook op vrijwillige basis beschikbaar heeft gesteld.  De website InEibergen moet bijna dagelijks worden bijgewerkt met nieuwe evenementen of gewijzigde informatie van donateurs. Het schrijven van Persberichten en stukjes voor Facebook wordt ook door informatrices verzorgd. De afgelopen tijd is ieder echter het drukst geweest met de organisatie van de Oranjemarkt.  

Naast de 14 informatrices zijn er andere vrijwilligers op de ‘achtergrond’ aan het werk. Eén heel belangrijk persoon voor ons is de man, die zorgt voor de werving van donateurs. Want zonder de donateurs had de TIP echt geen bestaansmogelijkheid. Ook is iemand bezig met het onderhoud van de ‘knooppuntenborden’ van de fietsroutes in de omgeving. Een tijdrovende klus! De fiets-, wandel- en autoroutes die bij de TIP te koop zijn, zijn weer uitgezet door andere vrijwilligers. Ieder jaar komen zij weer met prachtige tochten in de omgeving, soms over wegen en paadjes waar je nog nooit bent geweest. 

Natuurlijk kan de TIP niet zonder bestuur. Vijf gedreven mensen die zich regelmatig laten zien op de ‘werkplek’ en teamvergaderingen bijwonen. Bij vragen en problemen kunnen de informatrices altijd bij hen terecht.  Extern vervult het bestuur ook een belangrijke taak. De leden onderhouden het contact met de gemeente Berkelland, het Achterhoek Toerisme, de ondernemers etc. en proberen ieder  te overtuigen dat het Toeristisch Informatie Punt niet gemist kan worden in Eibergen, gezien de toeloop van het toerisme in deze prachtige omgeving. 

Dank aan alle donateurs, vrijwilligers en het bestuur voor al hun inzet bij het voortbestaan van de TIP InEibergen. 

 

Plaats je reactie

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Image CAPTCHA
Vul de tekens in uit de afbeelding.
InEibergen EOV VVV