Schoonheidssalon Herma

Door André de Raad
  • 01 november 2017
  • reacties
  •  

Op Facebook zag ik een bericht voorbij komen waarin het woord dermaOXY voor kwam. Getriggerd door dit woord zoek ik verder. Het woord komt voor in een bericht van Schoonheidssalon Herma.

Als ik op de website van Schoonheidssalon Herma zoek naar dermaOXY, weet ik dat ik beter een afspraak kan maken om het persoonlijk te vragen.

"Dit heeft nog nooit een man aan mij gevraagd" 

“Dit heeft nog nooit een man aan mij gevraagd,” vertelt Herma Boeijink van Schoonheidssalon Herma mij als ik vraag wat dermaOXY is. 

Herma Boeijink van Schoonheidssalon Herma is ondernemer van de maand november.

Als ik binnenkom is de behandelruimte heerlijk verwarmd, de geur van een geurkaars en het geluid van rustige muziek geven een sfeer van kalmte en rust. 

30 jaar geleden is Herma Boeijink begonnen aan het adres van haar ouders. Zij runden een reformwinkel in Enschede. Na het behalen van haar diploma schoonheidsspecialist werd de keuze gemaakt om zelf een onderneming op te zetten. Herma vertelt dat een kamer op de bovenverdieping van hun huis werd verbouwd tot salon. Tot ze in 1995 een nieuw huis lieten bouwen aan de Statstukke 6 in Eibergen. Omdat het huis nog gebouwd moest worden is ervoor gekozen om de schoonheidssalon op de begane grond te bouwen.

Ik, als man heb toch een beetje het gevoel van “OK! wat doe ik hier?” Herma heeft dat in de gaten en stelt mij gerust. Hoewel 80% van mijn klanten vrouw zijn komen ook er mannen naar mijn salon voor een behandeling. Er wordt hier nog een beetje vreemd door mannen tegenaan gekeken, maar in het westen gaan veel mannen naar een schoonheidssalon voor een gezichtsbehandeling of even lekker te relaxen.

Wat is nu dermaOXY?

Voor antwoord op mijn vraag wat is nu dermaOXY is, legt Herma uit dat het een zuurstoftherapie is. Naarmate we ouder worden vermindert de toevoer van zuurstof naar de huid, en de stofwisseling tussen de cellen werkt minder goed. Met een dermaOXY zuurstoftherapie wordt de doorbloeding verbeterd en de collageen en elastine aangepakt voor een stevige huid. Deze behandeling bestaat uit een kuur van 6 keer 20 tot 30 minuten.

Toch nog een beetje ongemakkelijk vraag ik wat een complete behandeling inhoudt. Deze behandeling duurt anderhalf uur. De klant neemt dan plaats in de behandelstoel en Herma reinigt het gelaat, hals en decolleté reinigen. Hierna wordt er een analyse van de huid gemaakt, worden de wenkbrauwen geëpileerd. Na het stomen en peelen wordt er een masker aangebracht die past bij het huidtype van de klant. Dit masker blijft zitten terwijl Herma het gelaat, de hals en het decolleté masseert. Als laatste brengt ze naar gelang een dag- of nachtverzorging aan.
Alle behandelingen zijn naar keuze door de klant samen te stellen en zo kan deze de kosten zelf bepalen.

De aromatherapie is op het moment erg populair. Deze enorme geurbeleving is echt een aanrader. De therapie wordt uitgevoerd met etherische oliën van CHI. De oliën worden ter plekke samengesteld. 

Herma gaat ook desgewenst op bezoek bij bruid en bruidegom. Het aanstaande bruidspaar wil er uiteraard goed verzorgd uitzien op de belangrijke dag. Deze behandeling kan desgewenst in de salon maar ook op locatie uitgevoerd worden. 
Doorgaans komt de bruid al weken vooraf om te bespreken wat de wensen zijn en wordt er make-up uitgezocht en getest. Zo zie je dat in overleg alles mogelijk is.

Mensen kunnen een kijkje nemen op de website naar de mogelijkheden die er zijn. Ook op de Facebookpagina van Schoonheidssalon Herma staat veel informatie en komen regelmatig leuke deel en like acties voorbij waar leuke prijzen kunnen worden gewonnen.

Herma, bedankt voor de heldere en duidelijke uitleg. 

 

Schoonheidssalon Herma

  

Tekst & foto's: André de Raad

André de Raad
InEibergen EOV VVV