Scharrenborg 2wielers

  • 29 juli 2016
  • reacties
  •  

Hij is 23 lentes jong; onze ondernemer van de maand augustus. Kevin Scharrenborg is ongetwijfeld één van de jongste ondernemers van Eibergen. Deze maand staat hij in de spotlight.

Voor vele vaste klanten van de fietsenzaak in de Grotestraat is Kevin een bekend gezicht. Ruim zes jaar lang vindt hij zijn weg vanuit zijn woonplaats Haaksbergen naar zijn werk in Eibergen. Kevin heeft in de jaren voordat hij ondernemer is geworden, gewerkt bij Cees (eigenaar Fietsen van Cees, red.). In het voorjaar van 2015 zijn Kevin en Cees voor het eerst met elkaar in gesprek gegaan. Kevin geeft aan wel de ambitie te hebben om voor zichzelf te beginnen, maar in eerste instantie wel op een latere leeftijd. Maar soms lopen de dingen anders in de praktijk, doet zich de mogelijkheid voor om de zaak over te nemen. Kevin pakt zijn kans met beide handen aan. Met als gevolg dat nu zijn naam op de gevel van de winkel staat. 

Na de HAVO heeft Kevin zijn opleiding gevolgd bij ROC fietstechniek. De liefde voor fietsen stroomt door zijn bloed. Kevin vertelt: “Laat mij maar lekker met mijn handen werken. Een kantoorbaan, dat is niets voor mij.”

Kevin geeft aan dat hij vanuit zijn klantenkring positieve geluiden hoort. De klanten blijven in contact met die persoon die ze al kennen. Voor de klanten zijn de veranderingen nauwelijks merkbaar. Maar hoe zit het dan met de vakantiegangers? Op dit moment is het nog rustig. De drukkere periode begint voor hem in het verdere zomerseizoen. Mensen die niet meer gebonden zijn aan de schoolvakanties en/of bouwvak gaan dan op vakantie. Vanzelfsprekend gaat dan de fiets mee of er wordt een fiets gehuurd. De Achterhoek kun je immers het beste fietsend bewonderen. Kevin heeft occasions staan die gehuurd kunnen worden. Dit verschilt van de “gewone” fiets, een mountainbike of de elektrische fiets. Geef je wens aan, Kevin speelt hierop in.

Scharrenborg 2wielers heeft de deur voor iedereen open staan. Iedereen die het nodig heeft, wordt met geholpen aan de problemen met de fiets. Ongeacht of de fiets bij hem is gekocht of dat deze bij een concullega is aangeschaft. Hij is tevreden wanneer het probleem is verholpen en de klant weer lachend de pedalen op gaat.
Augustus is ook de maand om voor scholieren een nieuwe (of goede tweedehandse) fiets aan te schaffen. Een goede fiets is natuurlijk erg belangrijk als je dagelijks flink wat kilometers moet maken. De fietsen kunnen worden uitgerust met mooie fietstassen of vintage manden die voorop de fiets worden bevestigd. Kevin heeft hier een ruime voorraad in de winkel staan. 

Scharrenborg 2wielers heeft de grote merken als Gazelle en Batavus in zijn winkel staan. Hij maakt bewust een keuze door een beperkt aantal merken in het assortiment te hebben, zodat dit voor iedereen overzichtelijk is. Naast de grootste A-merken maakt hij ook de keus om een goed B-merk te kunnen verkopen. Voor een leuke prijs, is er nog steeds een erg goede fiets. De grootste vraag (en hiermee ook het aanbod) is naar de e-bikes en de hippe lifestyle modellen. 

Zoals bij (bijna) alle ondernemers is ook Kevin aan het brainstormen. Hij wil meer gaan doen met de sportieve fietsen dan de klanten nu van hem gewend zijn. Dit zijn enkel nog ideeën die Kevin nog vorm moet geven. Een tipje van de sluier; het aanbod zal groter zijn dan op dit moment in de winkel staat. 

Deze kersverse ondernemer heeft kennis van zijn vak en kan de klant heel goed adviseren en goed inspelen op de wensen.
Scharrenborg 2wielers is online te vinden via de website en Facebook. Bezoek de website en like de Facebookpagina om Kevin te blijven volgen en niets te hoeven missen. 

Wij danken Kevin voor het leuke gesprek en wensen hem heel mooie en succesvolle jaren! 

 

Tekst: Marleen Geessinck
Foto’s: Nadi Zoetebier

Scharrenborg 2wielers

InEibergen EOV VVV