Renovatie Kruidenhof te Mallum

  • 03 mei 2021
  • 0 reacties
  •  

Renovatieproject begonnen!  

Tekst facebook-pagina Kruidenhof te Mallum:

We hadden er graag een feestelijke moment van willen maken, maar door corona werd het startsein voor het grote vernieuwingsproject een sobere aangelegenheid. Maar…. Kruidenhof te Mallum BIO is begonnen! BIO betekent Blijvend In Ontwikkeling, maar heeft natuurlijk ook alles te maken met de duurzame en groene manier waarop wij in de tuin bezig zijn en bezig blijven.

Het was de bedoeling, dat het bouwdoek onthuld zou worden door Maria Geerdink-Laarhuis en Regina Hermus. Eerstgenoemde is de echtgenote van de vorig jaar overleden Johan Geerdink, mede-ontwerper van de Kruidenhof. Hij was ook nog betrokken bij de ontwikkeling van de renovatieplannen. Regina Hermus is een van de oprichters van de Kruidenhof en nog steeds bestuurslid. Zij kwamen wel even een kijkje nemen bij het bord. ,,Prachtig dat het zo in de geest van Johan wordt uitgevoerd,” vond Maria.

Op het bouwdoek, dat net voor de Mallumse Molen op een opvallende plek is neergezet, is te zien wat er allemaal te gebeuren staat dit jaar. De eerste aanzet is inmiddels gegeven, afgelopen dagen werden de bomen en struiken van het kleine voedselbos geplant. Dit komt aan de achterkant van de tuin en wordt openbaar toegankelijk. Passanten kunnen vanuit dit bosje al een glimp van de achterliggende Kruidenhof opvangen.

Verder bevat het plan onder andere een natuurspeelplek en leeshoek voor kinderen, komen er twee zonnewijzers en nieuwe overkappingen boven het theatertje en het terras bij  het bezoekerscentrum en worden de paden geheel vernieuwd. Ook het voorterrein, nu nog een kale parkeerplaats, wordt anders ingericht, onder andere met beplanting.

In totaal is er ongeveer een kwart miljoen euro gemoeid met de uitvoering. De helft van dit bedrag komt van het Europees landbouwfonds LEADER en de gemeente Berkelland. Zij betalen samen 120.000 euro. Afgelopen week kwam de beschikking hiervoor binnen. De rest van het geld komt van fondsen en donateurs en van de vrijwilligersuren. Want de vrijwilligers van de Kruidenhof leveren een belangrijk aandeel in de werkzaamheden, die deels worden uitgevoerd door diverse bedrijven.

Kijk voor meer informatie op de site van de Kruidenhof te Mallum

Op de foto:  Maria Geerdink (rechts) en Regina Hermus inspecteren het bouwdoek.

Plaats je reactie

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Image CAPTCHA
Vul de tekens in uit de afbeelding.
InEibergen EOV VVV