Profile Car & Tyreservice Vermeulen

  • 29 april 2017
  • reacties
  •  

Als je net als ik wel eens door de Venneslatweg in Eibergen rijd, is het je vast wel eens opgevallen dat de deuren van Profile Car & Tyreservice Vermeulen vaak open staan. De geur van nieuwe banden en het geluid van pneumatische slagmoersleutels doen mij besluiten om de werkplaats binnen te lopen en een kijkje te nemen. Banden groter als mijzelf staan hier te wachten op een, wat ik denk, landbouwvoertuig. Een vriendelijke monteur vraagt of hij mij ergens mee kan helpen. Hij verwijst mij naar een kantoor/balie in de ruimte naast de enorme werkplaats. Ik zie dat Rudy Vermeulen in gesprek is met klanten. Ik wil mij omdraaien om later een keer weer terug te komen. Maar Rudy wijst op de wachtruimte naast het kantoor en maakt een gebaar van “koffie drinken”.

Wanneer ik een kop koffie heb gepakt, komt Karin Vermeulen naar mij toe of ze mij ergens mee kan helpen. Als ik vraag of ik rond mag kijken en een paar vragen mag stellen, is dat ondanks de grote drukte geen probleem.
Als ik met Karin Vermeulen aan een tafel plaatsneem, geef ik aan dat Profile Car & Tyreservice Vermeulen ondernemer van de maand mei wordt. Rudy Vermeulen schuift bij ons aan en begint te vertellen.

Het is 1 mei 1981 als Karin en Henk Vermeulen in de oude melkfabriek van Eibergen bandencentrum Vermeulen beginnen. De oude melkfabriek aan de nieuwstraat in Eibergen beschikt op dat moment over één garagedeur en wordt wegens grote drukte stapsgewijs uitgebreid. Als er in 1989 wordt besloten om ook vrachtwagen toe te voegen aan de werkzaamheden is de ruimte al snel te klein. Er wordt gekozen om een nieuw pand te bouwen aan de Venneslatweg 2 in Eibergen. Als deze in 2000 klaar is wordt ook Gelre-banden in Winterswijk overgenomen.

Niet alleen maar banden
In 2002 sluit Vermeulen band zich aan bij Profile om zo ook APK’s te kunnen uitvoeren. Vermeulen heeft vier deskundige keuringsmeesters in dienst. Ook reparaties van alle merken auto’s behoren tot de mogelijkheden die dit veelzijdige bedrijf haar klanten bied. Zo kunnen zij de klant nog beter van dienst zijn. Het combineren van bijvoorbeeld het geven van een grote beurt in combinatie met wisselen van winter- naar zomerbanden of een AKP keuring is voor de klant een welkome oplossing. En daar hoort ook vervangend vervoer bij. We beschikken over vier vervangende auto’s en een fiets voor de klant die daar gebruik van wil maken.

Als Rudy Vermeulen in 2011 Henk en Karin komt versterken groeit het bedrijf al snel uit tot een bedrijf met veertien medewerkers in de vestigingen Eibergen en Winterswijk.

Je hoeft geen leek te zijn om te zien dat Rudy Vermeulen allround is. Zowel op kantoor, in de werkplaats als op locatie weet hij de klant (op weg) te helpen. Rudy komt net terug van een reparatie op locatie. ’s Nachts een vrachtwagen met een lekke band helpen behoort ook tot de werkzaamheden. Rudy is dan ook regelmatig ’s nachts met de speciaal ingerichte service-truck onderweg om ervoor te zorgen dat de gestrande vrachtwagen zo snel mogelijk door kan rijden. Ook landbouwvoertuigen die in de wei stil komen te staan kunnen reken op hulp van Vermeulen.

Profile Pro
Karin gaat verder en vertelt trots dat het bedrijf de certificering Pro heeft behaald en dat naast het verzorgen voor goede banden op lease-auto's zij nu ook onderhoudswerkzaamheden mogen uitvoeren aan deze auto’s. Zo is Vermeulen van alle markten thuis en kunnen hiermee zowel bedrijven als particulieren goed van dienst zijn. Iedereen is welkom om gratis de bandenspanning te laten controleren of advies vragen welk type band de beste keuze is.

Bandenhotel
Naast het wisselen van winter- naar bijvoorbeeld zomerbanden kan de klant ervoor kiezen om deze door Vermeulen te laten reinigen en op te slaan in het bandenhotel. Op dit moment liggen hier 8000 banden. 

Wil je meer lezen over Profile Car & Tyreservice Vermeulen? Klik hier.

Wij danken Karin en Rudy voor het prettig gesprek.

Vermeulen Eibergen

 

Tekst en foto’s: André de Raad

InEibergen EOV VVV