Osteopathie Kim Hanselman

  • 15 april 2020
  • 0 reacties
  •  

Wat is osteopathie?  
Osteopathie geeft vanuit het Grieks een mooie vertaling namelijk: ‘Oste-ein’ betekent ‘bewegen’ en ‘Pathos’ betekent ‘gevoel/wens’, dus samen de passie om te bewegen. Het gaat in de osteopathie om het functioneren van het gehele lichaam. Een osteopaat kijkt niet alleen naar de plaats waar de patiënt de pijn aangeeft maar onderzoekt ook of de klachten worden veroorzaakt door organen, druk op bloedvaten/zenuwen ergens in het lichaam. 
Normaal vormen lichaam en geest een ideale balans. Wanneer zich echter te veel of te vaak negatieve factoren opstapelen kunnen lichaam en/of geest dit niet meer bolwerken en ontstaan er klachten. Dit verklaart bijvoorbeeld waarom niet alle personen, die hetzelfde werk doen, ook dezelfde klachten krijgen.

Wanneer kan osteopathie je helpen?
Huilt je pasgeboren kindje veel en ontroostbaar? Een osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak; darmkrampjes, overprikkeling, maagzuur of een combinatie van factoren. Natuurlijk wordt er uitgelegd wat we gaan doen door middel van rustige en zachte handgrepen. Ook adviezen zullen deel uit maken van de behandeling.
Opgeblazen gevoel, obstipatie en buikpijn zijn vervelende klachten, welke voor ongemak kunnen zorgen. In de praktijk van de osteopaat zien we veel van deze klachten.
Rug- en nekklachten komen vaak voor in de osteopathische praktijk. Veel oorzaken kunnen hieraan ten grondslag liggen. Hier wordt breed gekeken naar de oorzaak. Bekken, wervels, het SI-gewricht, buikorganen, enz. worden onderzocht op beweeglijkheid.

Kijk op de website om te weten welke klachten een osteopaat nog meer behandelt. 

Wil je weten of osteopathie iets voor jou kan betekenen? Neem contact via info@kimhanselman.nlof 0545-474997. Voor meer informatie kijk op www.kimhanselman.nl. 

 

Plaats je reactie

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Image CAPTCHA
Vul de tekens in uit de afbeelding.
InEibergen EOV VVV