Op pad met je smartphone tijdens de Kinderroute Belevingsweek

Door InEibergen Nieuws
  • 15 april 2017
  • reacties
  •  

Gezinnen met kinderen die de meivakantie in de Achterhoek doorbrengen hoeven zich niet te vervelen. Tijdens de Kinderroute Belevingsweek van 23 tot en met 30 april kunnen kinderen en hun ouders de Achterhoek gratis met hun smartphone ontdekken en deelnemen aan leuke activiteiten. Met de smartphone als gids beleven ze spannende avonturen en leren over mythen en legenden uit de Achterhoek. De belevingsweek wordt georganiseerd door Achterhoek Toerisme in samenwerking met AbelLife, lokale ondernemers, VVV's en Toeristische Informatiepunten in de Achterhoek.

Acht routes zijn speciaal tijdens de meivakantie gratis te verkrijgen via een code bij deelnemende startlocaties. Onderweg zijn er leuke activiteiten georganiseerd met het thema van de routes. Spannende verhalen over ridders en jonkvrouwen, leuke natuurweetjes, sportieve opdrachten of op te lossen raadsels, er valt onderweg van alles te beleven en leren! De AbelLife route-app wijst de weg. Bekijk het programma online op kidsgeluk.nl/belevingsweek.

Activiteitenfolder

Om de Kinderroute Belevingsweek te promoten is er een activiteitenfolder ontwikkeld waarvan 70.000 exemplaren huis-aan-huis zijn verspreid in de Achterhoek. Deze folders zijn ook verkrijgbaar bij VVV's, Toeristische Informatiepunten en ondernemers uit de toeristische sector. Daarnaast is de activiteitenfolder online te downloaden via kidsgeluk.nl/belevingsweek

Opening en lancering Strooptocht

Op 23 april om 11.00 is de officiele opening van de Kinderroute Belevingsweek bij Pannenkoekenboerderij De Heikamp in Ruurlo. Tevens wordt daar een van de digitale kinderroutes 'De Strooptocht' gelanceerd door Marijke van Haaren, wethouder van de gemeente Berkelland. De route is vanaf dat moment voor publiek met de smartphone te wandelen. Onderweg zijn er culinaire verrassingen met verse ingredienten uit de streek. Ook vindt er een Masterclass pannenkoeken bakken plaats door de Nederlands Kampioen Pannenkoeken Bakken, Rob Weijers, waarmee de Heikamp de eerste prijs won tijdens het NK Pannenkoekenbakken 2017.

Digitale belevingsroutes

In 2015 zijn Achterhoek Toerisme en AbelLife een samenwerking met elkaar gestart om routes in de hele Achterhoek digitaal te ontsluiten en te vermarkten. AbelLife, specialist in het digitaliseren van fiets- en wandelroutes, ontwikkelt belevingsroutes die via de AbelLife route-app te downloaden zijn. Er zijn 30 cultuurhistorische routes in de Achterhoek die via de AbelLife app en routeboekjes bij de VVV's en Toeristische Informatiepunten verkrijgbaar zijn. Ook zijn er 24 themaroutes uitgebracht langs oorlogsverleden en middeleeuws en -industrieel erfgoed. Voor gezinnen met kinderen werden er 15 kinderroutes gedigitaliseerd. Om deze kinderroutes onder de aandacht te brengen ontstond het idee om een evenement te organiseren waarbij verhalen en personages uit de routes tot leven zouden worden gebracht.

De Kinderroute Belevingsweek wordt mede mogelijk gemaakt door AbelLife, 100% Winterswijk, Gemeente Aalten, Gemeente Oost-Gelre, Gemeente Berkelland, Gemeente Bronckhorst, Gemeente Montferland, Eigenzinnig Lochem en Achterhoek in Beweging.

InEibergen Nieuws

Het laatste nieuws uit Eibergen en omgeving. 

InEibergen EOV VVV