Met je museumkaart naar Museum De Scheper

Door InEibergen Nieuws
  • 12 december 2017
  • reacties
  •  

Vanaf januari 2018 kun je nu ook met je Museumkaart ons prachtige, historisch museum en de bijbehorende authentieke museumboerderij de Vuurrever bezoeken. Museum de Scheper is gevestigd in een statige villa midden in het centrum van Eibergen met zijn winkeltjes, restaurants, ijssalons en terrasjes. Het museum is goed toegankelijk, niet alleen voor valide volwassenen, maar ook voor mensen met een beperking en voor kinderen. In de nabije omgeving is ruime parkeergelegenheid. Wil je overnachten, dan heb je de keuze uit diverse accommodaties in en rond Eibergen, dat gelegen is in de altijd groene Achterhoek.

 

Museum de Scheper heeft een uitgebreide, vaste collectie met voorwerpen vanuit de oertijd tot de moderne tijd. Er zijn samenwerkingsverbanden met TIP Eibergen, de Historische Kring Eibergen, de Berkelschippers, de molenaars, de Oude Mattheus en andere culturele instellingen. En wat denk je van een kopje koffie/thee in de gezellige keuken van het museum naast de oude schrijverskamer van Menno Ter Braak en Willem Sluiter?

Naast de vaste collectie organiseert het museum elk jaar wisselende, interessante exposities en heeft het sinds kort een eigen YouTube kanaal. Ben je toevallig deze winter in de buurt van Eibergen? Bezoek dan nog tot 14 januari 2018 de tentoonstelling “Bijna Vergeten….” .

“Bijna Vergeten….”

In wooncentrum de Meergaarden in Eibergen zijn Riet Mellink en Linda Pijnacker samen met senioren op zoek gegaan naar herinneringen en verhalen over het dagelijks leven van vroeger aan de hand van bijna vergeten voorwerpen. Acht senioren zijn geïnterviewd voor een vergeten-voorwerp-portret. Alle voorwerpen en senioren zijn prachtig geportretteerd door fotograaf Yke Ruessink en de bijbehorende verhalen en herinneringen zijn verwerkt in een luisterinstallatie.

En om nog even bij dit onderwerp van “bijna vergeten…” te blijven, de vrijwilligers van museum de Scheper leven zich weer volledig uit op het bakken van “Knieperkes”, hét beroemde knapperige koekje van de Achterhoek in deze periode! De kniepertjes worden traditioneel weer verkocht op 27, 28 en 29 december in het museum.

Meer info

Museum de Scheper is geopend van woensdag t/m zaterdag, van 13.00-17.00 uur. Voor groepen zijn ook afwijkende tijden/dagen mogelijk. Het museum is te vinden aan de Hagen 24, Eibergen. Check ook de website: www.museumdescheper.nl

 

InEibergen Nieuws

Het laatste nieuws uit Eibergen en omgeving. 

InEibergen EOV VVV