Marc Koenders

  • 16 maart 2015
  • reacties
  •  

Marc Koenders en Annie Harmsen van PLUS Koenders Eibergen zijn de beste supermarktondernemers van de provincie Gelderland. Samen met de winnaars uit de andere provincies, zullen Marc Koenders en Annie Harmsen nu gaan strijden om de ZO2Z Award, ofwel de prijs voor de beste supermarktondernemer van Nederland. Net als deze andere provinciewinnaars zijn Marc Koenders en Annie Harmsen een voorbeeld voor de supermarktbranche. De competitie om de ZO2Z Award is een initiatief van brancheorganisatie het Vakcentrum. In de tweejaarlijkse wedstrijd maken zelfstandige ondernemers onderling uit wie de beste supermarktondernemer van Nederland is. Tijdens de verkiezing staat het ondernemerschap centraal. Dit maakt de prijs tot een unicum in de Nederlandse supermarktbranche. Met de ZO²Z Award 2015 wil het Vakcentrum aan Nederland laten zien welke zelfstandige topsupermarktondernemers Nederland rijk is. Gelderland mag dan ook trots zijn op deze ondernemer.

Eerste ronde om de ZO²Z Award 2015

In de eerste ronde om de ZO²Z Award 2015 heeft het gerenommeerde onderzoeksbureau Panteia de deelnemers beoordeeld op de dimensies ondernemerschap, marketing, bedrijfseconomisch rendement, vernieuwing en sociaal-maatschappelijke betrokkenheid. Er werden onder meer vragen gesteld over de manier van leiding geven, de wijze van inspelen op de concurrentie, hoe om te gaan met nieuwe trends en inzichten en hoe de ondernemer een bijdrage levert aan maatschappelijke projecten.

Een digitaal klantentevredenheidsonderzoek en medewerkerstevredenheidsonderzoek speelden ook een belangrijke rol. Tot slot van de eerste competitiefase zijn alle deelnemers bezocht door mysteryshoppers. Uiteraard scoorden de provinciale winnaars op vele onderdelen bijzonder hoog. Zij hebben een duidelijke visie en hechten veel waarde aan de mening van hun klanten en medewerkers.

De hoogste cijfers in Gelderland

Marc en Annie van Plus Koenders behaalde de hoogste cijfers in Gelderland en mogen zich nu twee jaar lang Provinciewinnaar ZO2Z noemen. Marc Koenders: “Het is best een pittige wedstrijd en ik ben dan ook echt trots op deze prijs. Het is een erkenning voor de zaken waarmee we voor de klanten en de lokale gemeenschap het verschil maken.” Klanten van PLUS Koenders beoordeelden zijn supermarkt bovenmatig goed. Opvallend is ook de betrokkenheid die de ondernemer uit Eibergen heeft met de lokale gemeenschap. Begin april worden de drie finalisten in de strijd om de ZO2Z Award bekendgemaakt.

Op 22 april 2015 wordt, tijdens de Dag van het Vakcentrum, de winnaar van de nationale ZO²Z Award 2015 gepresenteerd. Wellicht staan Marc Koenders en Annie Harmsen dan weer op het podium.

InEibergen EOV VVV