Lipstick en slagroom bij Rustico Stones ladiesnight

Door Wilma Fels
  • 30 juni 2017
  • reacties
  •  

Verwonderd  stap ik naar binnen. Een aantal keren ben ik het pandje van Rustico Stones en woonwinkel aan de Kiefteweg  1a in Eibergen voorbijgereden, maar ik was er nog nooit binnen geweest. Tot vanavond.  Want vanavond is het ladies night. Achter de drempel openbaart zich een ruim pand met stenenstrips voor allerlei toepassingen, sanitair, verrassende woonaccessoires en meubels. Binnenkort zal het assortiment aangevuld worden met laminaat in vele kleuren. Tussen de collectie van Rustico zie ik vanavond allemaal kleurrijke standjes met spulletjes waarvan een vrouwenhart enthousiast wat harder gaat kloppen. Make-up, kleding, badproducten, geurkaarsjes en allerlei andere “damesspulletjes”. Aan zoetigheid en snacks is natuurlijk ook gedacht. Ik ga op zoek naar Herma de Vries, eigenaresse van Rustico.

Enthousiast begroet Herma me. Het is te zien dat ze veel passie heeft voor haar winkel en de branche waarin ze werkt. 1 jaar geleden is ze deze woonwinkel begonnen, samen met haar man. Haar man maakt betonvloeren voor de agrarische sector en van daaruit ontstonden vragen over andere producten voor toepassingen in huis. Ze besloten een winkel te beginnen om bredere producten aan te kunnen bieden. Herma koopt zelf her en der haar spulletjes in. De winkel is een mooie mengeling van vintage, industrieel, retro en andere stijlen. Omdat ze ook stenen verkopen, zijn ze gebonden aan een plekje op het industrieterrein, maar de winkel is voor iedereen geopend. 

Het initiatief voor deze ladies night is ontstaan uit het idee dat er veel kleine ondernemers zijn in de regio, die door middel van een webshop of een winkel proberen hun waren aan de man te brengen. Herma zoekt met haar initiatief de verbinding tussen deze ondernemers. Op haar ladies night krijgen ze de mogelijkheid om zich te presenteren en hun producten te laten zien aan de bezoekers. Ook wil ze haar winkel graag presenteren. Haar zaak ligt wat buiten het centrum, maar ze hoopt met deze avond een nieuw publiek de weg te laten vinden naar Rustico. Ze denkt dat netwerken en een event als dit de onderlinge mogelijkheden vergroot en ondernemers de gelegenheid geeft een breder publiek kennis te laten maken met hun producten. 

Nieuwsgiering maak ik een rondje langs de kramen. Ik blijf staan bij een kraam met kleurige spulletjes van stof. De stoffen worden verkocht in en webshop voor quiltstoffen en inmiddels bedrukt de webshop ook stof. Daarvan kunnen gepersonaliseerde cadeauartikelen worden gemaakt. Elk artikel is uniek. Mijn blik wordt getrokken door het kleurige kraampje ernaast met heerlijk ruikende badartikelen, geurbrandertjes en geurkaarsen. Daarnaast zijn allerlei sieraden te bewonderen.  Ik kom oren en ogen te kort. De schoonheidsspecialiste laat een demo zien van spraytan op het gezicht. Ze deelt bandjes uit met heerlijk ruikend parfum.  Al neuzend langs de kledingrekken valt mijn oog op een kraam met katoen en haakpatronen. De gekleurde bolletjes zijn vrolijk gerangschikt op tint en schattige knuffels sieren de kraam. Op de achterwand prijken de diverse steenstrips van Rustico, hetgeen een mooi decor vormt. Via de fotograaf, waarbij dames op de foto kunnen als ze dat willen, loop ik langs het kraampje met gebakjes en zoetigheid. De aanlokkelijke roze glazuur en slagroom springt bijna uit de vitrine en lijkt me haast te roepen.

Herma is een echte gastvrouw. Gepassioneerd praat ze met haar gasten en laat ze trots haar winkel zien. Deze avond is een mooi initiatief om kennis te maken met Rustico en kleine ondernemers in onze regio. Ik heb genoten deze geslaagde ladies night en ik kom hier zeker nog eens terug.

Foto's

Ladiesnight bij Rustico Stones in Eibergen

Wilma Fels

Dromer, reiziger, poeet, bewonderaar, urban knitter, hip en stoer, altijd op zoek naar verwonderingen en de humor in het leven van alledag.

InEibergen EOV VVV