Leuk Enzo

  • 03 november 2016
  • reacties
  •  

Als ik Leuk Enzo binnenloop, ruik ik de warme geur van bewerkt hout en verf. Dit geeft mij het gevoel om ook de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan.
Op zoek naar Mandy Kloos, eigenaresse van Leuk Enzo, loop ik de winkel door die op een leuke manier gevuld is met meubels en woonaccessoires. Achter in de winkel vind ik Mandy die op dat moment bezig is om een stoel met krijtverf te behandelen. Als ik haar vertel dat zij Ondernemer van de Maand november is en vraag of ze even tijd heeft voor een paar vragen, stemt ze in.

Ze verontschuldigt zich en vertelt dat als ze eenmaal aan het werk is ze maar moeilijk kan stoppen, ik ben van huis uit altijd bezig om meubels en andere woonaccessoires weer nieuw leven in te blazen. Mandy is begonnen in juni 2014 bij haar ouders in de schuur. Omdat Mandy het tijd vond voor een nieuwe uitdaging is ze met haar bedrijf in december 2015 verhuisd naar de Kluiversgang 10 in Eibergen.

Samen lopen wij door de winkel. Ik blijf bij een kast staan die mijn aandacht trekt. Mandy vraagt of ik hem mooi vind. Ik geef aan dat iets in de kast mijn aandacht trekt. Mandy vertelt dat elke kast of meubelstuk wel een verhaal heeft of iets heeft meegemaakt. Wat dit is, dat zullen we nooit achterhalen.
“Vraag je ook aan mensen de achtergrond van de meubels die je ophaalt?” Mandy geeft aan: “als het kan wel, maar vaak ga ik met mijn moeder op zondag de rommelmarkten af waar we meubels kopen, waarmee ik aan de slag kan gaan. Het verhaal achter dit meubelstuk is een raadsel.”
Trots is ze er dan ook op dat de meubelstukken allemaal uniek zijn en ze hier weer nieuw leven in kan blazen, voordat ze een nieuwe eigenaar krijgen.

Op de vraag hoe ze de grote meubelstukken verplaatst en of ze misschien personeel heeft, vertelt ze dat ze een heel lieve moeder heeft. Ze kan altijd beroep op haar doen als er meubels verplaatst moet worden.
Krijtverf is Mandy’s favoriet. Dit geeft een mooie matte look die na licht opschuren een mooie en oude uitstraling geeft. Het is ook mogelijk om samen met de klant een andere kleur en techniek te bespreken. Maar ook voor andere woonaccessoires ben je bij Leuk Enzo aan het juiste adres.

Kunnen mensen ook zelf aan de slag om een meubelstuk een nieuw leven in te blazen of op te frissen? Ja hoor! Mandy geeft regelmatig workshops in haar werkplaats. Hier kan ze groepen tot maximaal zes personen ontvangen.
Kijk voor meer informatie over of je wilt je aanmelden voor de workshop, op de Facebook pagina van Leuk Enzo. Tevens zijn hier regelmatig leuke acties te vinden zijn. Ook in de lokale krantjes staat Leuk Enzo vaak met leuke acties of aanbiedingen.

Meer informatie kun je vinden op de website van Leuk Enzo. De winkel is gevestigd aan de Kluiversgang 10 te Eibergen. 

Wij bedanken Mandy voor haar gastvrijheid en het leuke gesprek.

Foto's  

Leuk Enzo

 

 

Tekst en foto’s: André de Raad

InEibergen EOV VVV