LDR Lighting

Door André de Raad
  • 01 december 2017
  • reacties
  •  

Wie de afgelopen week door het centrum van Eibergen rijdt, is het vast wel opgevallen; de kerstverlichting hangt weer boven de straten. En vooral als in het donker de lampen branden, geeft mij dat altijd een warm gevoel die bij de feestdagen hoort.

Maar zoals vaker kijk ik even verder en als ik goed kijk, valt het mij op dat het geen gloeilampen zijn die branden. De verlichting boven de de straten bestaan uit LED lampen. Deze zijn ontworpen en geleverd door LDR-Lighting uit Eibergen.

Soms wel tot 500 gloeilampen per jaar vervangen

Iwan Kreft is de man achter LDR-Lighting. Nieuwsgierig als ik ben, bel ik Iwan op om te vragen of ik een keer langs mag komen. Dit is geen probleem. Ik ben uitgenodigd bij hun nieuwe pand aan de Kiefteweg 14 in Eibergen.

Onder het genot van een kop koffie begint Iwan te vertellen dat er eerder tot wel 500 gloeilampen per jaar aan de feestverlichting vervangen moest worden en dat de energie rekening erg hoog was. LDR-Lighting heeft LED lamp ontworpen die minder kwetsbaar zijn en tot wel 90% energiezuiniger zijn dan de gloeilampen die er voorheen in zaten.

 

Iwan Kreft van LDR-Lighting is ondernemer van de maand december

Iwan Kreft is geboren in Schiedam en verhuisde op jonge leeftijd naar Dinxperlo. Tot 2009 was hij altijd hobbymatig met verlichting bezig. 

Toen hij zich meer en meer interesseerde in LED verlichting had hij altijd al het gevoel dat dit groots gaat worden; hier zit toekomst in. Lachend geeft Iwan aan dat hij hier gelijk in heeft gehad. In 2011 is hij voor zichzelf begonnen onder de naam LED-reus, maar deze naam beviel hem achteraf niet. Hij had het gevoel dat men dacht dat hij een doorgeefluik was waar grote partijen LED lampen verkocht werden. Het heeft het dan ook niet lang geduurd voordat dat de naam werd veranderd in LDR-Lighting, mede ook omdat er meer dan alleen LED verlichting wordt verkocht.

De techniek in verlichting gaat snel. Wie zich in deze techniek interesseert heeft misschien wel eens van domotica heeft gehoord. Door verschillende apparaten met elkaar te verbinden kan er veel energie bespaart worden. Deze techniek zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring. Zo kan er in verschillende ruimtes bijvoorbeeld de verlichting via een mobiele telefoon of tablet bediend worden. Ook kan deze techniek uitgebreid worden.

 

Verhuist van, naar……

Iwan geeft aan dat deze techniek de laatste jaren grote sprongen heeft gemaakt. Hij speelt hierop in. Maar dat betekent wel dat de vestiging aan de J.W.Hagemanstraat 34A te klein is geworden. Omdat Iwan al een lange tijd met nieuwe en grote plannen in zijn hoofd heeft, is er voor gekozen om een groter pand te betrekken.

De keuze is gevallen op het pand aan de Kiefteweg 14 in Eibergen. Op mijn vraag of deze niet te groot is, vertelt Iwan dat hij grootse plannen heeft met onder andere Energieplein Eibergen. Het is een idee waar hij al jaren mee rondloopt. Nu Iwan een nieuw en groter pand gaat betrekken, wil hij dit idee verder uitwerken.

In het pand wordt een soort van plein gecreëerd gericht op duurzaamheid. Verschillende ondernemers zullen hier een plek hebben die samen een centrale kennisbank vormen omtrent alles wat met duurzame energie te maken heeft. Er zullen opstellingen komen te staan van zonnepanelen, zonnecollectoren, infrarood verwarming, vloer en spouwisolatie. Maar ook voor duurzame schilderwerken, warmtepompen en beveiliging zijn particulieren en  bedrijven aan het juiste adres. 
Je moet denken aan één adres waar alle informatie over duurzame energie te vergaren zal zijn. Er is altijd iemand aanwezig met kennis van zaken die de klant voldoende kan informeren.

Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij LDR-Lighting terecht. Iwan geeft aan dat er immers veel energie is en dus ook geld te besparen valt als er een aan- of verbouw in de planning zit. Vaak is er voor duurzaam bouwen een subsidie verkrijgbaar. LDR-Lighting gaat voor de klant kijken of zij in aanmerking komen voor een subsidie en zullen deze regelen. De klant hoeft hier zich geen zorgen over maken.

Ook monitoren zij voor bedrijven de energiemetingen en kijken of hierin dingen verbetert kunnen worden. Het hele bedrijf of onderneming wordt onder de loep genomen. Zowel bij kantoren, maar ook op de werkvloer is vaak veel te verbeteren die besparingen kunnen opleveren. Kijk hier voor meer informatie. 

Maar ook kunnen er beveiligingssystemen worden geleverd. Indien gewenst komt LDR-Lighting bij de klant thuis om samen te bekijken welk systeem het beste bij hen past. Er zijn zelfs systemen die de klant zelf en heel eenvoudig zelf kan installeren. Hierbij werkt alles op afstandsbediening en behoeft geen kennis van technische installaties.

Meer weten over LDR-Lighting of zien welke projecten zij gedaan hebben, klik dan hier

Zonder de verlichting zal december maar een donkere maand zijn. LDR-Lighting is dan ook een terechte ondernemer van de maand.

 

 

LDR Lighting

Tekst: André de Raad
Foto's: Iwan Kreft en André de Raad

André de Raad
InEibergen EOV VVV