Jazz Eibergen

Door TIP
  • 29 augustus 2021
  • 0 reacties
  •  

P E R S B E R I C H T  - Eibergen 26 augustus 2021 

Onder meer Saskia Laroo, Reinier Baas, Preacher Men
Maandelijks live optreden bij Jazz Eibergen 

 

EIBERGEN- Het Saskia Laroo Quartet doet donderdag 16 september de aftrap van een nieuw seizoen Jazz Eibergen. Iedere derde donderdag van de maand is er in Het Muldershuis een live-optreden. Het is nadrukkelijk jazz ‘gerelateerd’. ‘’Zo is er een sinti/gipsy avond en met Qompost komen toetsenist Matthijs Stronks en gitarist Vedran Mircitic van De Staat naar Eibergen’’, vertelt programmeur Raph Schouten.

Door corona was het afgelopen seizoen behelpen. De optredens die wel doorgingen waren vrijwel allemaal met 50 bezoekers uitverkocht. Ook in het nieuwe seizoen kunnen de bezoekers vooraf in Het Muldershuis een jazz-hap eten. Aansluitend is er dan in de ruimte ernaast een live optreden. De jazz-hap kost 10 euro en een arrangement inclusief ticket 27,50 euro. 

Op de kaart zetten
Jazz Eibergen timmert flink aan de weg om een gevestigde naam te worden onder de jazz gerelateerde podia in Oost-Nederland. Zo is er sinds kort een eigen website www.jazzeibergen.nl met een eigen online ticketshop. ‘’Op de website staat uitgebreide informatie over alle optredens die komend seizoen plaatsvinden. Belangstellenden kunnen direct kaarten kopen. Daarnaast is Jazz Eibergen ook aangesloten bij het Nationaal Podiumplan. Dit is een nieuw platform voor jazzgerelateerde artiesten en podia in Nederland.’’

Na het openingsconcert door het Saskia Laroo Quartet (16 september), speelt op 21 oktober het Feigeli Priso Trio in Het Muldershuis sinti/gipsy muziek. 18 november staat het gerenommeerde Ben van den Dungen Quartet met een John Coltrane tribute op de agenda. Peter Tiehuis en zijn T5 staan 16 december garant voor een groovy fusionconcert. Edison-winnaar The Preacher Men komen 20 januari naar Eibergen. Meestergitarist Anton Goudsmit is met een nieuw project ‘Ton’s Petit’ 17 februari te gast bij Jazz Eibergen. 

Op 17 maart is het genieten voor fijnproevers met het Karel Boehlee Trio. 21 april komen er twee absolute jazztoppers naar Eibergen: gitarist en edison-winnaar Reinier Baas en saxofonist Ben van Gelder. Het seizoen wordt donderdag 17 mei afgesloten door Qompost, een nieuw project van toetsenist Matthiijs Stronks. Samen met de gitaristen Wout Kemkes (Donnerwetter) en Vedran Mircitic ( De Staat) spelen zij improvisaties voor piano en gitaar.

foto: PR Jazz Eibergen

 

TIP

Toeristisch Informatie Punt, Grotestraat 59, 7151 BB Eibergen.
tel. 0545 471911   mail. info@tipineibergen.nl

Plaats je reactie

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Image CAPTCHA
Vul de tekens in uit de afbeelding.
InEibergen EOV VVV