Janet Timmerije

  • 29 mei 2017
  • reacties
  •  

Wie de Oranjemarkt in Eibergen bezoekt en langs de winkel van Marie* loopt, is het vast niet ontgaan. Jaarlijks siert een prachtig schilderij met leden van het koningshuis de portiek. Koning Willem Alexander, Koningin Maxima en prinses Amalia zijn reeds geschilderd op deze doeken. De schilderijen zijn gemaakt door Janet Timmerije. 

Janet Timmerije is onze ondernemer van de maand juni

Een paar jaar geleden heeft Janet voor de grap een schilderij van Koning Willem Alexander geschilderd en deze voor de winkel van goede vriendin Marieke* tentoongesteld. Het was meteen raak. Janet merkt op dat het schilderij aan slaat en veel mensen bij dit schilderij op de foto gaan. Zo is het gekomen dat ze elk jaar een schilderij maakt van iemand van ons Koninklijk Huis. Voorbijgangers en liefhebbers kunnen naast het schilderij op de foto.

Janet schildert al haar hele leven. Jarenlang heeft ze het gecombineerd met een baan als logopediste. Haar schilderijen en bijbehorende stijl spreekt de mensen erg aan. Ze heeft haar baan als logopediste opgezegd om vanaf 2007 fulltime te gaan schilderen. Tot op heden heeft ze geen spijt van deze keuze.

Ik zie dat Janet erg veel dieren schildert. Terwijl ik langs de vele schilderijen in het atelier loop, vraag ik of dit een speciale reden heeft. Janet is dol op dieren en vooral koeien inspireren haar: “ze hebben van die lieve koppen”. Maar ook andere dieren als vogels en varkens zijn mooi om in haar unieke stijl te schilderen. Janet vertelt dat ze een schilderij van anderhalf bij vier meter aan het schilderen is voor een diervoederbedrijf. Hierop staan alle dieren geschilderd waarvoor zij diervoer maken. Verder schildert ze ook tafels, biertafels, auto’s en andere objecten als hier vraag naar is. Als een klant zich meldt met een opdracht zegt ze hier geen nee tegen.

Japan, Amerika en Eibergen

De werken van Janet Timmerije sieren niet alleen in Eibergen diverse muren en huiskamers. Ze gaan de hele wereld over. Haar schilderijen worden geëxposeerd bij galerijen in Amsterdam, Arnhem, Horst en Oosterbeek. Zelfs buiten Nederland zijn haar werken terug te vinden in New-York, Japan, Frankfurt, Roquebrune.

Art & Fashion by Janet & Marie*

Op maandag 5 juni a.s. organiseren Marie* en Janet een event bij Janet in de tuin. Deze is voor zowel mannen als vrouwen. Alle zintuigen worden geprikkeld. Kunst en mode staan deze middag centraal. De dames hebben allerlei leuks in petto om er een onvergetelijke middag van te maken. Zo is er een modeshow en kunnen gasten zelf een begin maken aan een schilderij. Janet zal deze verder afmaken. Dit schilderij wordt hierna verloot onder de aanwezige gasten. Verder zal het muziek tijdens deze middag verzorgt worden door Jan Wessels en Jan Bernhardt. Slagerij Boenders en Bakkerij Schreuder verzorgen de heerlijke versnaperingen, terwijl er Italiaanse wijn van Aimo uit Lochem geproefd kan worden.

Voor het Art & Fashion event op maandag Tweede Pinksterdag, zijn nog enkele kaarten te bestellen. Voor info e/o kaarten kun je naar naar de winkel van Marie* (J.W Hagemanstraat 22) of haar bellen (0545-471377).

Meer informatie over Janet Timmerije en haar atelier is te vinden op haar website en Facebookpagina.

Wij danken Janet voor haar gastvrijheid, rondleiding in haar atelier en wensen haar en Marie* veel succes en plezier tijdens het even Art & Fashion. 

Janet Timmerije

  

Tekst en foto’s: André de Raad

InEibergen EOV VVV