Herfstzon

Door Wilma Fels
  • 28 oktober 2017
  • reacties
  •  

Als ik de luiken opentrek, word ik begroet door een vrolijk najaarszonnetje. De dauw ligt op de weilanden, terwijl de koeien nog steeds gemoedelijk grazen. De kleurenpracht van de herfstbladeren is schilderachtig. Bruin, geel, oranje en her en der rood. Het zonlicht zorgt voor nog meer kleur. Opeens krijg ik zin om naar buiten te gaan voor een frisse herfstwandeling. Ik pak mijn  camera en ga op pad. De wind waait licht en gekleurde bladeren dwarrelen van de bomen. Aan de kalende bomen hangen nog wat eigenwijze blaadjes te wapperen in de wind. Vanuit mijn huis volg ik het zandpad richting Olden Eibergen. De natte bladeren vormen een kleurendeken onder mijn voeten en het bos ruikt heerlijk. Herfst, het seizoen van vergankelijkheid, maar ook van dekentjes, kaarsjes en warme chocolademelk. Ik wandel langs de bijenborder waar de bloemen nog steeds weelderig groeien en loop door langs de weilanden naar het “Hondenbos”. Opnieuw loop ik een zandpad in langs de Grafheuvels. De paarden in het weitje dat ik passeer komen me nieuwsgierig tegemoet. Verderop staan koeien. Ze laten zich geduldig fotograferen. Ze lopen een stukje met me op langs het prikkeldraad.  Ik loop verder over de wegen, genietend van het zonnetje, het lichte briesje en de geur van het bos. Ik zie druppels op de naalden van de dennenbomen en in het struikgewas groeien nog wat verlate bramen tussen de doornen van een bramenstruik. Als ik de weg ben afgelopen, word ik opeens getrakteerd op een prachtige rij bomen in herfstkleuren. De zon schijnt en ik geniet van het uitzicht. Nadat ik een uurtje heb gewandeld, loop ik weer terug naar huis. De bolchrysant begroet me bij de deur. Ontspannen en met rode wangen ga ik naar binnen. De waterkoker voorziet me van een heerlijke kop thee. Eibergen is prachtig, ook in de herfst!

Rondom Eibergen zijn er vele mogelijkheden om mooie wandelingen te maken. Het buitengebied, maar ook bijvoorbeeld het Kerkloobos zorgen voor prachtige herfsttaferelen. Inspiratie nodig voor kortere of lange tochten? Bij TIP InEibergen (voormalige VVV), Grotestraat 59, Eibergen zijn diverse wandel- en fietsroutes beschikbaar, die u leiden langs de mooiste plekjes in Eibergen en omgeving. Loop eens binnen en laat u inspireren!

 

 

Herfstzon

 

Tekst en foto's: Wilma Fels

 

 

Wilma Fels

Dromer, reiziger, poeet, bewonderaar, urban knitter, hip en stoer, altijd op zoek naar verwonderingen en de humor in het leven van alledag.

InEibergen EOV VVV