Helmink Wonen Eibergen

Door Wilma Fels
  • 03 maart 2018
  • reacties
  •  

De koude wind trotserend, bereik ik de winkeldeur van Helmink Wonen Eibergen in de J.W. Hagemanstraat. Carla Helmers-Helmink is bezig in de etalage. Haar broer Jos is net teruggekomen van een meting bij mensen thuis.

Carla Helmers-Helmink en Jos Helmink zijn de ondernemers achter Helmink Wonen Eibergen. Het is nog een echt familiebedrijf en opa Helmink is bijna 60 jaar geleden de meubelzaak in Vorden begonnen. De vader en oom van Carla en Jos namen het bedrijf over en inmiddels staat er zowel in Vorden als in Eibergen een derde generatie aan het roer. De filialen in Vorden en Eibergen zijn inmiddels zelfstandig van elkaar verder gegaan. 

“We groeiden op met meubels. In de vakantie mochten we mee met mijn vader naar projecten. We gingen meubels bezorgen of mee bij een stoffeeropdracht. Op een later moment mochten we eens een bureaustoel in elkaar zetten of zelf een klein stukje stofferen” vertelt Jos. “We gingen mee naar beurzen, waar ik altijd tussen de stoffen en gordijnen te vinden was” zegt Carla. Van jongs af aan hadden zij een passie voor interieur en alles wat daarbij hoorde.

Uiteindelijk is Carla een opleiding aan het Hout- en meubileringscollege gaan doen in Rotterdam en Jos een opleiding gaan volgen tot chef Wonen in Almelo. Deze opleidingen waren breed, hun specifieke ervaring hebben ze uiteindelijk dan ook vooral in de praktijk opgedaan.

Na al lang in de zaak te hebben meegewerkt hebben Carla en Jos 2 jaar geleden het stokje van hun ouders overgenomen. Ze werken samen met een vaste groep leveranciers en kijken daarnaast naar producten, die een aanvulling zijn op hun assortiment en passen bij de steeds sneller wisselende woontrends. Maar naast de producten is er ook veel oog voor service en advies. De service is veelzijdig, advies over materiaalkeuze, kleur, stoffering maar ook het meten bij de klant thuis behoren tot de mogelijkheden bij Helmink. Met een gevarieerd aanbod, waarbij ook het assortiment van OTAK is opgenomen heeft de woonwinkel aan elke leeftijdscategorie en doelgroep iets te bieden.

“In Eibergen merken we dat onze klanten vooral op zoek zijn naar niet teveel poespas en gekkigheid. De smaak is wat behouden. Als plaatselijk bedrijf kennen wij de behoeften van onze klanten goed en spelen we daar op in. Onze klanten zoeken vaak een mooie, kwalitatief goede basis voor hun interieur. De kleuren zwart, grijs en taupe worden veel verkocht. In de accessoires gaat de klant dan op zoek naar kleuraccenten. Soms komen klanten ook voor maatwerk, want bij sommige van onze leveranciers is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een tafel of kast op maat te bestellen”

Ik vraag wat het meest bijzondere item is, dat er ooit is verkocht. Dat was toch wel een roze bank. Carla zegt: “Wonen is voor iedereen anders en een huis wordt een thuis door de mensen die er wonen en het karakter dat zij uitstralen. Wij helpen onze klanten bij het neerzetten van de juiste sfeer. Dat maakt wonen persoonlijk en uniek”.

Ik loop door de ruime, 3 verdiepingen tellende toonzaal en zie veel variatie aan stijlen en materialen. Mooie kleurige kussens, schilderen voor aan de muur, diverse modellen banken. Stijlen van industrieel tot landelijk en alles er tussenin. Mijn oog valt op mooie geborduurde kussens van vilt en een hippe, petrolblauwe poef. Misschien ga ik ook maar weer eens iets veranderen thuis. Inspiratie genoeg in deze omgeving. Na een leuk gesprek en een kijkje in de keuken van deze ondernemers, stap ik weer de kou in en ga ik vol ideeën weer naar huis.

Ook inspiratie opdoen bij Helmink Wonen Eibergen?

Helmink Wonen is 7 dagen per week geopend, dus ook op zondag. 1 september 2018 bestaat de zaak 60 jaar. Acties ten aanzien van dit jubileum volgen later dit jaar. Voor meer info zie ook: www.helminkwoneneibergen.nl

 

Wilma Fels

Dromer, reiziger, poeet, bewonderaar, urban knitter, hip en stoer, altijd op zoek naar verwonderingen en de humor in het leven van alledag.

Plaats je reactie

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Image CAPTCHA
Vul de tekens in uit de afbeelding.
InEibergen EOV VVV