Harry's Snackcounter

Door André de Raad
  • 01 april 2018
  • reacties
  •  

Af en toe halen we wel eens een frietje als avondeten. Deze halen we dan bij Harry’s Snackcounter. Bij ons thuis is het dan ook een begrip geworden als we zeggen “we gaan friet halen bij Harry’s.”
Ik weet dat de eigenaar Dennis Meijer heet, maar ik vraag mij al geruime tijd af waar de naam Harry’s Snackcounter nu vandaan komt.

Harry’s Snackcounter is de ondernemer van de maand april

Nadat ik een afspraak heb gemaakt, loop ik de rond 10 uur de snackcounter binnen. Ondanks deze pas om half twaalf open gaat, valt het mij op dat er al druk gewerkt wordt. De vitrines met snacks worden bijgevuld, de ramen zijn net gelapt, het ruikt er fris en alles wordt klaar gemaakt voor de opening.
Als ik plaats neem aan een tafel schuiven Dennis Meijer en Monique Temmink bij mij aan met een kop koffie. Zij zijn de eigenaren van Harry’s Snackcounter. Vol trots vertellen zij dat op 1 april van dit jaar Harry’s Snackcounter 22 jaar bestaat.

Naam niet veranderen

Dennis en zijn vader namen 22 jaar geleden de snackcounter over van Harry Wientjes. Deze zat toen nog aan de Hagen. Dit beantwoordt meteen mijn vraag waar de naam Harry’s Snackcounter vandaan komt. De naam Harry’s Snackcounter was een begrip in Eibergen en Dennis en zijn vader hebben nooit de behoefte gehad om de naam te veranderen.

Op de vraag waarom zij zijn verhuisd van de Hagen naar de J.W. Hagemanstraat, vertelt Dennis dat het pand aan de Hagen gehuurd was en ze wilden graag iets voor henzelf. Toen het pand aan de J.W. Hagemanstraat beschikbaar kwam, hebben de mannen de stoute schoenen aangetrokken. Er is veel meer ruimte dan aan de Hagen. Klanten kunnen hier rustig van hun maaltijd genieten. Het parkeren is geen probleem, want er is altijd wel een plek vrij op het grote parkeerterrein naast de snackcounter.

Op werkdagen worden Dennis en Monique ondersteund door 4 parttimers. In het weekend kunnen dat er zelfs wel 8 zijn. In totaal kunnen zij beroep doen op 14 parttimers. Op deze manier kunnen ze er voor zorgen dat er voldoende personeel aanwezig is om de klanten op een nette en vriendelijke manier snel te kunnen helpen.

Vers Italiaans schepijs

Ik kijk naar de ijsvitrine en zie dat dat het assortiment is aangevuld. Monique staat op en voorziet mij meteen van heerlijke bol vers Italiaans schepijs. Er is keuze uit 18 verschillende smaken. Sinds vorige week is de verkoop hiervan begonnen. 
Het mooie weer komt eraan en er is gemerkt dat er behoefte is aan het product welke bij het weertype past. Naast de milkshakes en softijs is vers Italiaans ijs een mooie aanvulling.

Nog niet zo lang geleden is het meubilair deels vervangen en deels opgeknapt. De banken waarop de klanten kunnen plaatsnemen terwijl zij wachten op hun bestelling, zijn voorzien van nieuwe bekleding.

Groot assortiment

Aan het assortiment zal het niet liggen. Er is keuze genoeg aan snacks, frites, schotels en nog veel meer. Ook klanten met een allergie zijn bij hen aan het goede adres. Er is een groot assortiment snacks voor klanten met bijvoorbeeld een gluten- of notenallergie. Op de vernieuwde website (binnenkort weer online) is te zien welk welke snacks er worden aangeboden.

Het voordeel van een maaltijd online bestellen is dat men niet hoeft te wachten. Als de bestelling is geplaatst, kan de klant op het door hen aangegeven tijdstip de maaltijd ophalen. De betaling kan online, maar ook in de snackcounter worden gedaan.

In de prijzen

Dennis en Monique zijn enorm trots dat ze op de 46e plaats van de Cafetaria Top 100 staan. 

Na enkele bezoeken van een mystery guest die hen heeft beoordeeld op onder andere hygiëne, uiterlijk van de ruimte, terrasafscheiding, vriendelijkheid van het personeel, hebben ze deze plaats toegekend gekregen. Natuurlijk zijn ze trots op deze notering en het streven is om volgend jaar nog dichter bij de 1e plaats te komen.

Harry’s Snackcounter is te vinden aan de J.W. Hagemanstraat 29 te Eibergen (0545-471742)

Bezoek en like de Facebook pagina van Harry’s Snackcounter om volledig op de hoogte te blijven.

Monique en Dennis, bedankt voor jullie tijd en het heerlijke ijsje.

 Harry's Snackcounter

Tekst en foto’s: André de Raad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

André de Raad

Plaats je reactie

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Image CAPTCHA
Vul de tekens in uit de afbeelding.
InEibergen EOV VVV