Groente en fruit Op 'n Brink

Door André de Raad
  • 01 januari 2018
  • reacties
  •  

Nu weet ik dat mijn vrouw altijd het fruit bij Op ’n Brink in Eibergen koopt. Deze keer is ze niet in de gelegenheid is om dit te doen en ga ik op pad om de fruitschaal eens goed te vullen. Als ik de groente- en fruitwinkel Op ’n Brink binnenloop, word ik vriendelijk begroet door Rob en Nicole Beukert.

Ik loop de de altijd zo gezellig ingerichte winkel door en bedenk wat voor soort fruit ik zal kopen. Er is keuze uit meer dan 200 verschillende producten. Alles wat ik zie ziet er lekker uit en zou ik wel willen meenemen. De eigenaar van de winkel ziet dat ik twijfel en komt naar mij toe met de vraag of ik een keuze kan maken.
Als ik te kennen geef dat ik kom voor fruit en maar niet weet dat ik zal proberen, kom ik erachter dat er ook nu weer een gedreven ondernemer voor mij staat. Rob kan mij precies vertellen welke producten mijn vrouw koopt als zij de boodschappen doet.

Rob en Nicole zijn Ondernemer van de maand januari 2018

Tijdens een kop koffie vraag ik hoe is om samen met je vrouw een groente- en fruitwinkel te runnen. Rob vertelt dat dit prima gaat. Hij en Nicole werken al meer dan 18 jaar samen en hebben elk een eigen taak in de winkel.

Eerder hebben ze samen een groente- en fruitwinkel in Haaksbergen gehad. Na 15 jaar wilde Rob graag een nieuwe uitdaging aangaan en heeft werk gevonden bij een groothandel. Maar het runnen van een eigen groente- en fruitwinkel blijft hem trekken. Nicole komt van oorsprong uit Beltrum en Rob uit Haaksbergen. Het leek hen leuk om tussen beiden plaatsen een winkel te openen. Er kwam een geschikte locatie in het centrum van Eibergen beschikbaar en inmiddels zijn we ruim 4 jaar verder en wordt de winkel dagelijks nog met veel plezier geopend.

Tijdens ons gesprek loopt Rob meerdere malen de winkel in om klanten te helpen. Als hij terugkomt verontschuldigt hij zich en vertelt dat het een drukke periode rond de feestdagen is. Rob noemt de kerstperiode de finale. Dit is toch wel dé maand van lekkere gerechten zoals rauwkostsalades, groenteschotels, verse sappen, kruiden en zuurkool uit het vat om maar een paar op te noemen die het deze dagen erg goed doen.

Voor de maand januari wordt een stijgende lijn verwacht in de verkoop van groente en fruit. Mensen hebben goede voornemens en kunnen met de R in de maand wel vitamines gebruiken. 

Op hun Facebookpagina zie ik vaak lekkere gerechten voorbij komen, wie bedenkt deze? 

Met een lachend gezicht vertelt Rob dat dit helemaal zijn ding is. Hij is creatief van geest en via de kookstudie club bedenkt hij graag gerechten die bij het weertype en de periode van het jaar horen. In de winkel liggen folders waarin de heerlijkste gerechten staan. En de klanten altijd bij hem of Nicole terecht voor advies.

Rob en Nicole staan niet alleen in de winkel. Zij kunnen in drukke perioden en in het weekend een beroep doen op een aantal parttimers en hulpkrachten. In de kerstvakantie helpen hun kinderen graag een paar dagen mee. Met elkaar hebben ze een erg leuk team.

Kracht is vers

Het motto is “kracht is vers’’. Er wordt niet dagelijks bijgehouden of er nieuwe verse producten moeten worden aangevuld, maar wordt zelfs per uur bekeken. Dit zorgt ervoor dat er een constante aanvoer is van verse producten. Er wordt rekening gehouden met het presenteren van de producten binnen en buiten de winkel. Als de temperatuur het toelaat worden de producten buiten voor de winkel gepresenteerd. Indien nodig wordt een tent gebouwd om de te producten te beschermen tegen de weersinvloeden.

Dat is echt belangrijk, want iedereen wil verse producten. Ook de lokale horeca waaraan wordt geleverd, krijgt zo altijd verse groente en fruit geleverd. 
De meeste klanten komen uit Eibergen en met een ruime parkeerplaats voor de winkel hoeven klanten niet ver met de boodschappen te lopen.

Groente en Fruit Op’n Brink is gevestigd aan:

Brink 29 te Eibergen

Bezoek ook de Facebook pagina voor lekkere tips, aanbiedingen en acties die zij regelmatig hebben.


Nicole en Rob, bedankt voor jullie tijd!

 

 

 

Groente en Fruit Op 'n Brink

 

Tekst en foto’s: André de Raad

André de Raad
InEibergen EOV VVV