FG Slijterij & Wijnhandel

  • 01 september 2017
  • reacties
  •  

De ondernemer van de maand september is... Fokke-Gert Spinder van FG Slijterij & Wijnhandel! Redacteur André de Raad bezocht de slijterij van Fokke-Gert, een winkel in 't centrum die velen van ons wel kennen.

Deze week is het nog heerlijk warm zomers weer, de temperaturen halen de 30 graden. dit doet mij besluiten om op zoek te gaan naar een lekker drankje dat bij dit weertype past en mij verkoeling geeft. Naar het dorp toe fietsend denk waar ik naartoe zou kunnen gaan. Ik besluit om FG Slijterij & Wijnhandel aan de Brink 20 in Eibergen te bezoeken met de hoop dat de eigenaar misschien een tip voor mij heeft voor een drankje of een mix dat bij deze temperatuur past.

Als ik de winkel binnen loop sta ik versteld van de vele schappen die gevuld zijn met flessen wijn en andere dranken. Alsof de eigenaar van FG Slijterij & Wijnhandel mijn gedachten kan lezen vertelt hij mij dat hij meer dan 1800 verschillende soorten dranken verkoopt. Dit vind ik interessant, en al hand-schuddend stelt hij zich voor als Fokke-Gert Spinder.

Voordat ik vragen kan stellen krijg ik al snel door dat ook hier een gedreven ondernemer voor mij staat. Zijn verhaal begint al op de basisschool. "Mijn eerste spreekbeurt ging over wijnen", vertelt Fokke-Gert vol trots, "en van mijn eerst verdiende geld kocht ik een doos wijn die ik in de kruipruimte bewaarde".

"Ik ben op mijn vijftiende begonnen in een supermarkt en ben na het behalen van mijn ondernemersdiploma bij Mitra slijterijen in Hoogeveen begonnen als crisismanager. Dat ging mij goed af en er werd mij een baan aangeboden op het hoofdkantoor in Doetinchem. Daar nam ik de Acquisitie van vastgoed voor mijn hoede en begeleide ik franchise ondernemers. Zo ben ik in eibergen terecht gekomen.", vertelt Fokke-Gert.

"Nu ben ik al 11 jaar hier actief en ben nog steeds trots als eigenaar als van deze Slijterij en Wijnhandel. Samen met 2 personeelsleden staan wij klaar voor de klant en kunnen alle vragen met betrekking tot de dranken die wij verkopen beantwoorden. Ik ben in bezit van verschillende vakdiploma's en heb een opleiding Vinoloog met succes afgerond. De dranken die wij verkopen komen van over de hele wereld. maar ook hier uit de buurt. Zo verkopen wij whiskey uit Japan en bijvoorbeeld bier gebrouwen in Enschede en Ootmarsum. Maar ook wijn gemaakt door wijnhuys Erve Wisselink". 

Wijnfles openen is een boek lezen

Veel klanten komen voor een speciaal type wijn. Daar ligt passie van Fokke-Gert. Om deze klant te bedienen en een wijn mee te geven die niet alleen goed smaakt, maar die ook nog eens een verhaal heeft. 

Op mijn vraag of klanten ook de wijnen kunnen proeven alvorens de aan te schaffen begint Folle-Gert te lachen. In principe kan er geproefd worden bij speciale gelegenheden. Fokke: "Maar ik organiseer regelmatig proeverijen in samenwerking lokale horecaondernemers uit Eibergen waar mensen diverse wijnen en andere dranken kunnen proeven. De service gaat ver bij FG Slijterij & Wijnhandel, zo kunnen wij ook dranken voor een feest of partij leveren. Deze word dan uiteraard gekoeld thuis bezorgt, en het huren van een biertap behoort ook tot de mogelijkheden. Maar als klanten op zoek zijn naar een leuke cadeau of presentje kunnen mensen ook bij ons terecht.  Wij hebben verschillende pakketten samengesteld die bestaan uit meerdere soorten flessen wijn. Maar de klant kan uiteraard ook zelf een pakket samenstellen met dranken naar eigen keuze."

Meer info? 

Voor tips, advies en informatie of wijnen en andere dranken kunt terecht op de Facebookpagina van FG Slijterij & Wijnhandel. Ook kan men hier terecht voor data van de verschillende wijn- en whiskeyproeverijen die worden georganiseerd.

InEibergen EOV VVV