EEKS

Door André de Raad
  • 09 juni 2018
  • 0 reacties
  •  

Nu bezoek ik niet snel een winkel waar men kralen of breigaren verkoopt. Maar ik hoorde verhalen dat sommige mannen die vissen als hobby hebben, regelmatig de winkel van Eelke Hasselo bezoeken. Nieuwsgierig als ik ben ga ik een bezoek brengen aan Eeks “shop voor creatieve mensen” aan de Grotestraat 39 in Eibergen.

Als ik de winkel binnenloop, valt het mij op dat het er gezellig en druk aanvoelt. Er lopen verschillende mensen door de winkel. Er staan mensen bij de enorme tafel waar een zeer grote keuze aan kralen te vinden is. In een andere hoek staan twee personen die moeite hebben een keuze kunnen maken tussen het grote assortiment breigaren.


Eeks is de ondernemer van de maand juni


Ik stel mij voor en vraag of ik even mag rondkijken en misschien een paar vragen mag stellen. Ik word door Eelke Hasselo naar een grote tafel gebracht achter in de winkel. Aan de tafel kan ik zien dat er meer aan gebeurt dan koffie drinken. Eelke bevestigt dit en vertelt dat aan deze tafel ook workshops worden gegeven. 
Wanneer ik vraag welke workshops ze geeft, vertelt ze dat het teveel is om op te noemen. Sieraden maken, mozaïeken en decopatch zijn op dit moment toch wel de favorieten. Op mijn vraag wat decopatch inhoudt, legt Eelke uit dat er met gecoat vloeipapier met patronen, speciale lijm en lak, objecten als spiegellijsten, beelden en kleine kistjes worden bekleed.

Op de vraag hoe de naam Eeks is ontstaan begint Eelke te lachen. De naam is ontstaan doordat een vriendin per ongeluk haar naam verkeerd op social media heeft gespeld. Ze wilde Eelke intoetsen, maar toetste Eeks in.

12,5 jaar geleden is Eelke begonnen met de winkel. Ze was altijd al een knutselfreak, maar had het probleem dat er weinig materialen om te knutselen hier in de omgeving te verkrijgen was. Zodoende is ze zelf een winkel begonnen aan de Grotestraat 39 in Eibergen.
Eelke vertelt dat de winkel eerder een stuk kleiner was. Omdat het assortiment is uitgebreid en het geluk zich voordeed dat het pand ernaast vrijkwam, is 7 jaar geleden de winkeloppervlakte uitgebreid.

Terugkomend op het 12,5 jarig jubileum wil Eeks dit niet stilletjes voorbij laten gaan. Er worden cadeaubonnen uitgedeeld aan klanten die in de feestperiode van 13 juni tot en met 23 juni een aankoop doen in de winkel. Kinderen mogen op die woensdagen gratis komen knutselen. Tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen ze aanschuiven.

Als ik rondkijk in de winkel zie ik een immens aantal producten. Het is niet alleen breigaren en kralen dat wordt verkocht. Eelke loopt met me mee en geeft me een rondleiding door de winkel. Naast garen, kralen en papier om 3D-kaarten te maken zie ik ook kleding hangen. Batik jurkjes, sjaals en verschillende accessoires om zelf sieraden te maken zijn er in overvloed.
Het beste is om zelf een een kijkje in de winkel te komen nemen, om een indruk te krijgen wat Eeks op voorraad heeft.

Ook zijn alle materialen te bekijken en te bestellen via de website van Eeks. Op deze website is ook alle informatie te vinden omtrent de vele workshops die geven worden.

Op de Facebook pagina van Eeks vind je handige tips en blijf je op de hoogte van de vele komende acties ter ere van het 12,5 jarig jubileum.

Eelke, bedankt dat je, ondanks de drukte, de tijd hebt gevonden om mij te woord te staan. 

 

Eeks

Tekst en foto’s: André de Raad

 

André de Raad

Plaats je reactie

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Image CAPTCHA
Vul de tekens in uit de afbeelding.
InEibergen EOV VVV