De 'Snippe' weer in de vaart

  • 17 mei 2021
  • 0 reacties
  •  

Goed nieuws!  Met ingang van woensdag 19 mei gaat Berkelzomp de ‘Snippe’ weer varen.

Boek nu een vaart vanuit het centrum over de Berkel en de oude Berkeltak naar de Mallumse Watermolen. In principe kan dit dagelijks om 13.30 uur, met uitzondering van de maandag. Kosten voor deze ‘losse vaart’ zijn € 6,- voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen.

Het is ook mogelijk om een vaart te boeken door de oude schutsluis. Op zondagmiddag is dat de reguliere vaart en hanteren we dezelfde prijzen als hierboven genoemd. Alleen de opstapplaats is dan bij de Berkel óf bij het Muldershuis. Wil je op een andere dag door de sluis, dan gelden er andere prijzen. 

Varen met de 'Snippe' is een echte aanrader. Je krijgt je alle facetten van de vroegere Berkel te zien.  Onderweg zal de schipper je hierover vanalles vertellen en ... misschien kom je ook nog wel de ijsvogel tegen, die in de steile wanden van de oude Berkeltak zijn nesten heeft gebouwd.

Let op: omdat we ons nog altijd moeten houden aan de richtlijnen van het RIVM is het alleen mogelijk om met personen die onder één dak leven, naast elkaar in de zomp te zitten. Overige personen blijven op 1,5 meter afstand. Neem dus altijd eerst contact op met het Toeristisch Informatie Punt Eibergen! Telefoon 0545 471911 / mail info@tipineibergen.nl. 

Langskomen in het nostalgisch winkeltje aan de Grotestraat 59, 7151 BB Eibergen kan natuurlijk ook. De informatrices zullen je dan duidelijk uitleg geven over de mogelijkheden van een vaart.

Kijk voor meer informatie over de vaarten op de pagina toerisme/berkelzomp.

 

Plaats je reactie

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Image CAPTCHA
Vul de tekens in uit de afbeelding.
InEibergen EOV VVV