De Kooijer

  • 27 juni 2017
  • reacties
  •  

Van de week was het lekker weer om in de tuin aan het werk te gaan. Het geluid van een groep scooters deed mij opkijken en maakte mij nieuwsgierig. Bijna 10 scooters kwamen voorbij gereden en nog net kon ik de naam die op het spatbord staat lezen.

De Kooijer recreatie
Daar wil ik graag meer over weten. Op hun website zoek ik naar het telefoonnummer. Op de vraag of ik een keer langs mag komen om een kijkje te nemen wordt bevestigend beantwoord. Vanmiddag is het zover. Ik word ontvangen door moeder Marit en dochter Anne Danique Lubbers van De Kooijer recreatie. Zij zijn ondernemer van de maand juli.

Onder het genot van een kop koffie beginnen ze te vertellen. Nadat het minder ging in de varkenshouderij is er besloten om geheel iets anders te gaan doen. Het voorhuis wordt verhuurd en de plannen om er een recreatiewoning van te maken, doen de handen jeuken van moeder en dochter.
Nadat de tijdelijke huurder is vertrokken, werd in 2007 eerst het voorhuis gereed gemaakt om hier groepen tot 12 personen te kunnen ontvangen. Wegens succes is besloten om in 2012 het achterhuis ook te renoveren. Hier kunnen groepen tot 16 personen verblijven.

28 personen ontvangen is geen probleem
“Doordat het voor- en achterhuis via een riante gang met elkaar verbonden zijn, zijn deze samen te voegen en kunnen er groepen tot 28 personen worden ontvangen”, vertelt Anne Danique. Dit is zeker voor gezinnen met kinderen zeer in trek. Het is toch fijn dat de ouders in het achterhuis gezellig borrelen, terwijl de kinderen lekker in het voorhuis kunnen spelen.

Als er twee verschillende groepen aanwezig zijn, is er rondom de recreatiewoningen genoeg te doen. Ik loop met de dames mee en zie dat er voor kinderen en volwassenen genoeg afleiding is.

Bij de zwemvijver en ligweide wordt bij warm, zonnig weer lekker gezwommen en kan op een ligstoel een dutje worden gedaan. Het geheel is voorzien van een beukenhaag-omheining met een slot op de toegangspoort. De allerkleinsten hebben niet direct toegang tot de zwemvijver.
Ook is er een voetbalveld, een zandbak en liggen er twee kajakken en een vlot waarmee kan worden gevaren. Verder is er een mobiele hottub waar de gasten met een lekker drankje kunnen ontspannen. Het gaat er voor Marit en Anne Danique om, dat de gasten er helemaal uit zijn en nergens aan hoeven te denken.
Daarbij verzorgen zij desgewenst het ontbijt met verse producten uit de streek. Ook het het ontbijt, lunch en avondeten worden zelf bereid in de luxe keuken waar alle apparatuur aanwezig is om voor grote groepen maaltijden te bereiden. Er staat eveneens een barbecue klaar welke de gasten kunnen gebruiken.

Wie komen er zoal? 
Moeder en dochter kijken elkaar aan en vertellen lachend, dat de gasten heel divers zijn. Uit heel Nederland, Duitsland, maar ook uit Eibergen ontvangen zij groepen die er een paar dagen willen tussenuit willen. Bij de vraag of dit veel fietsers zijn, wordt dit door Anne Danique bevestigd. Mensen die van paardrijden houden zijn bij De Kooijer ook op het goede adres. Er kan een rit gemaakt worden op één van de paarden. Bij de accommodatie zijn paardenstallen waar gasten zelfs de paarden kunnen stallen die zij zelf meebrengen. Verder liggen er voor de fietsers veel brochures in de recreatiewoning met daarop routes door de omgeving.

Deze routes kunnen ook met de scooter gereden worden. De Kooijer heeft 10 scooters waar twee personen op kunnen. Deze worden verhuurd voor een ritje door de omgeving. Er zijn arrangementen waarbij de gast op de scooter een rondrit maakt, langs bedrijven in de omgeving. Hier kan worden gegeten of er kan bijvoorbeeld een kaasmakerij worden bezocht. In overleg met de gasten kunnen wij heel veel voor hen regelen.
De scooters naar een gewenste locatie worden gebracht. Leuk voor bijvoorbeeld een familie- of vriendendag. De scooters kunnen zelfs worden voorzien van kinderzitjes zodat kinderen van 3 tot 8 jaar mee kunnen op de scooter.

23 juli open dag
Op 23 juli a.s. wordt bij De Kooijer een Open Dag georganiseerd. Belangstellenden kunnen een kijkje komen nemen in het voor- en achterhuis, maar ook buiten rondom de accommodatie. Over de Open Dag zal binnenkort meer te informatie te lezen zijn op de Facebook pagina van De Kooijer. Wil je meer lezen over de vele mogelijkheden die de Kooijer biedt, dan kan dit via hun website.


Ik dank Marit en Anne Danique voor hun gastvrijheid.

 

 

De Kooijer Recreatie

 

Tekst en foto’s: André de Raad

InEibergen EOV VVV