COOT Wonen

  • 01 oktober 2017
  • reacties
  •  

Velen hebben de tekentafel in de studio van COOT Wonen aan de Burgemeester Smitstraat in Eibergen wel eens zien staan. Ik ook en ik ben hierdoor aangetrokken. Ik wil aanbellen om te vragen of ik de studio een keer mag bekijken. Naast de bel hangt in een net geschreven handschrift een briefje dat bezoekers aan de overkant in de winkel van COOT Wonen zich kunnen melden.

Wanneer ik de winkel binnenloop is eigenaresse Colette Beckers met een aantal klanten bezig. Normaal gesproken draai ik mij om en kom op een later moment terug. Maar ik word aangetrokken door een onderneemster die niet snel tevreden is. Nu ben ik een man en zal al snel tevreden zijn over welk schoteltje bij een kopje past. In de winkel van COOT Wonen gaat het net even iets anders. Na vele combinaties te hebben uitgeprobeerd, wordt er een keuze gemaakt.

Colette Beckers van COOT Wonen is ondernemer van de maand oktober

Wanneer het weer rustig in de winkel is, begint Colette te vertellen: “Het verhaal begint 25 jaar geleden. Ik ben begonnen in de meubelzaak van mijn grootouders in Amsterdam. En eigenlijk nóg eerder, want als kind liep ik vaak door de winkel om spulletjes te verzetten. Ik was van mening was dat het niet klopte”.

Na de studie als interieurontwerpster te hebben afgerond, is het tijd om zelf een eigen onderneming te beginnen. In 2005 wordt er begonnen met een ontwerpstudio en een winkel waar woonaccessoires verkocht worden. Eibergen had behoefte aan iemand waar mensen terecht kunnen met vragen over een ontwerp.

Maar waarom een ontwerpstudio en een woonaccessoire winkel? Bij het ontwerpen van bijvoorbeeld woonkamers kwam Colette erachter dat het moeilijk was om accessoires in haar stijl te vinden. Hierdoor is ze zelf gaan inkopen en kan ze haar klanten nog beter helpen met het inrichten van hun woning. 
Colette houdt zich niet alleen bezit met stylen van woonkamers. Ze maakt eveneens ontwerpen voor gevelwijzigingen en ook voor tuinontwerpen zijn klanten bij COOT aan het goede adres.

COOT’s klantenkring is breed. Er wordt geadviseerd bij particulieren die een heel woonhuis gerestyled willen hebben, tot mensen die de vensterbank of muur willen veranderen.
Ook bedrijven weten Colette te vinden en vragen haar om advies. Ze heeft al vele projecten voor bedrijven mogen doen. Om er een paar te noemen vertelt ze vol trots dat COOT Wonen onder andere de inrichting van een kapsalon, huisartsenpraktijk, pedicure, restaurant en het plaatselijke museum “De Scheper” in Eibergen heeft mogen ontwerpen. En dat de klanten vanuit Denekamp tot aan Doetinchem komen, is voor Colette de bevestiging dat ze het goed doet.

Door vaak met plaatselijke ondernemers te werken (denk hierbij aan aannemers en schildersbedrijven) kan er gekozen worden dat COOT Wonen van begin tot eind alles regelt. Hiermee wordt de klant ontlast en houdt Colette alles onder controle. Klanten kunnen er uiteraard er ook voor kiezen om met het door Colette gemaakte ontwerp zelf aan de slag te gaan.

Voordat wij de winkel verlaten om naar de ontwerpstudio aan de overkant te gaan, lopen we door de winkel waar prachtige woonaccessoires liggen. Vanuit Turkije afkomstige hamam handdoeken tot mond geblazen glas uit Marokko. Teveel om allemaal te benoemen, maar de accessoires in de winkel komen uit diverse landen.

COOT Wonen was eerder dit jaar te zien op televisie. Colette werd door SBS6 benaderd om mee te werken aan het programma Alles Over Wonen. Ze mocht de metamorfose bedenken om voor twee tieners een heuze chillruimte creëren. In drie dagen tijd is door Colette en haar klusteam de metamorfose geklaard. Heb je de uitzending waarin COOT Wonen te zien is gemist? Kijk deze hier terug.

Eigen ontwerpstudio

Aangekomen in de ontwerpstudio van COOT Wonen krijg ik een warm gevoel. Hier worden de ontwerpen met de hand gemaakt. De tekening die op de tekentafel ligt, zegt mij genoeg. Hier wordt met passie voor het vak plattegronden van huizen met de hand getekend. Op de tafel ernaast ligt een moodboard met staaltjes stof en uitgeknipte afbeeldingen van meubels geplakt. Alles klopt. De kleuren die op het moodboard voorkomen, komen terug in de tekening op het tekenbord.

Als het kan ontwerpt Colette het liefst ’s nachts. Het is dan lekker rustig en heeft ze de meeste inspiratie.

Wil je meer weten over COOT Wonen of vrijblijvend een afspraak maken? Dit kan op de website van COOT Wonen. Wil je op de hoogte blijven van ideeën op het gebied van wonen, like dan de Facebookpagina van COOT Wonen.

Colette, bedankt dat ik spontaan even binnen mocht vallen!

 

Coot Wonen - Ontwerpstudio en woonwinkel

 

 

Tekst en foto’s: André de Raad

 

 

 

 

InEibergen EOV VVV