Boerenzuivel van Claudia

  • 01 april 2016
  • reacties
  •  

De hond Bo komt mij al kwispelend tegemoet als ik aan kom lopen. Vandaag ben ik niet in het centrum van Eibergen, maar bezoek ik een bedrijf net buiten de bebouwde kom. Aan de Warfslatweg 5 te Eibergen, vind ik Boerenzuivel van Claudia. Zij is ondernemer van de maand april.

Als ik de winkel binnen kom, komt de geur van (h)eerlijke en verse zuivelproducten me tegemoet.Ik kijk even rond temidden van al het lekkersLigt er wat lekkers tussen?”, vraagt Claudia Krooshof mij als ze de winkel binnen komt lopen. maart 2005 begon ik in het pannetje te roeren”, begint Claudia mij te vertellen. “Ik wilde altijd al iets met zuivel doen en de familie spoorde mij aan om eens yoghurt te gaan maken.

Na eerst voor mijn eigen familie yoghurt te hebben gemaakt en bij andere zuivelboerderijen te hebben gekeken, ben ik in 2012 met de winkel Boerenzuivel van Claudia begonnen.” Als ik verder met Claudia in gesprek raak, kom ik er gauw achter dat er een vrouw voor mij staat die vol passie over zuivel kan praten. Claudia vertelt: “ik kan wel uren over zuivel maken praten en luister graag naar onze klanten of zij nog wensen hebben. En mocht dat zo zijn dan probeer ik nieuwe smaken uit om zo de klant nog beter van dienst te kunnen zijn.” “Alleen?” vraag ik. Claudia antwoord: “meestal wel, maar als het heel druk is, heb ik hulp van mijn man Dinand die ook nog de boerderij runt waar we 60 melkkoeien, kippen, ganzen en twee dwerggeitjes hebben. Verder helpen de kinderen ook mee mocht ik nog hulp nodig hebben.

Ingrediënten

Claudia gaat verder: “de basis van de meeste zuivelproducten is yoghurt die uiteraard van de melk van onze eigen koeien gemaakt wordt.Daar voegen we dan weer verse producten aan toe die wie zoveel mogelijk uit de regio halen. Je kunt denken aan aardbeien, honing en veel meer verse producten om hier een heerlijke yoghurt te maken.Maar we verkopen veel en veel meer producten in onze winkel.

Als ik even rondkijk zie ik jam, cakemix, mosterd, kaas, wijn, roggebrood en nog veel meer verse producten in de vele verscheidene leuk ingerichte schappen van de winkel liggen. Altijd leuk zijn de pakketten waar verschillende verse artikelen in zitten; zoals kaas, worst, yoghurt, hangop en nog veel meer.Deze pakketten zijn geheel naar eigen wens zelf samen te stellen.
Het is dan ook mooi om te zien dat we zestig tot tachtig vaste klanten in en rondom Eibergen hebben en daarnaast leveren we ook aan hotels en restaurants in de buurt.

Koekeloeredag

Jazeker!!!! roept Claudia voordat ik mijn vraag kan afmaken…..  “16 mei Tweede Pinksterdag wordt er weer een Koekeloeredag georganiseerd.
Er zullen weer als vanouds vele activiteiten in en rondom de boerderij worden gehouden met dit jaar het goede doel SamenLoop voor Hoop”. Dit is een organisatie die geld inzamelt voor de KWF Kankerbestrijding.
Dit jaar wordt op 11 en 12 juni a.s. een 24-uurs wandelestafette gehouden waar deelnemers als team elkaar aflossen. Zij proberen zoveel mogelijk geld bijeen te wandelen voor dit goede doel. Ook meedoen of meer willen weten over SamenLoop voor Hoop”? Klik hier voor meer info.

Maar wat ook leuk is om te vermelden,” vervolgt Claudia, “het evenement Marie* zoekt Claudia”dat op 1 april hier bij ons in de stal word georganiseerd.” Marie* zoekt Claudia?Wat moet ik me daar bij voorstellen?” vraag ik. Claudia legt uit: “onze stal is het decor van een modeshow die verzorgd wordt door Marie*. We krijgen medewerking van Welkoop, Ami Kappers,Grenszicht, Boerenzuivel van Claudia en… onze koeien.” Er zal onder genot van een hapje en drankje de kleding uit de winkel van Marie* geshowd worden tussen de koeien hier in de stal.Vanzelfsprekend zal deze eerst schoongemaakt en aangekleed worden.Dit zal een heel speciaal en warm gevoel zal gaan geven. Ten tijde van de show is onze winkel ook geopend. Het belooft een spektakel te worden. De kaarten zijn (helaas) reeds uitverkocht.

Rondleiding of preuverie

Verder is het mooi om te zien dat steeds vaker gebruik gemaakt van de groepsruimte waar we tien tot vijfentwintig personen kunnen ontvangen. We geven een rondleiding op de boerderij of organiseren een preuverie. Ook kan men genieten van een boerenontbijt of -lunch, een kop koffie of thee met echte Achterhoekse konteklopper of een zelfgemaakte appeltaart. Zo zie je maar dat ik niet stil kan zitten en altijd wel met iets bezig ben.

Meer informatie?

Meer Boerenzuivel van Claudia? Bezoek ook eens de Facebookpagina of de website.

Foto's

Boerenzuivel van Claudia

Tekst & foto's: André de Raad

InEibergen EOV VVV