Boenders 3.0

Door André de Raad
  • 04 november 2016
  • reacties
  •  

Als ik langs  Boenders fiets zie ik Gerwin Starink voor de winkel staan en moet wel even stoppen om te vragen hoe het met de verbouwing gaat. Gerwin zal wel geen tijd hebben denk ik bij mijzelf, maar ik word toch uitgenodigd voor een kop koffie.

Waarom verbouwen?
Toen Boenders 10 jaar geleden verbouwde naar Boenders 2.0 ontstond al vrij snel het idee dat hier niet lang genoeg over na was gedacht. Wij, de medewerkers en zeker ook de klanten begonnen aan verschillende dingen te ergeren. De verbouwing destijds was goed hoor, daar niet van. Maar de indeling stond Gerwin niet aan en dat moest veranderen.

Plannen maken
Samen met Hems Roerink, Peter Stoverink en Hans Herr zijn Aleid en Gerwin aan de slag gegaan om het plan op papier te zetten, zoals dat in negen jaar en 30 weken is bedacht. En dan moet je ook doorgaan. Het ondernemersmotto van Gerwin luidt dan ook steevast: maak een plan en voer het uit! Willem Boenders, Gerwins mentor in zijn eerste ondernemersjaar zei altijd; “heb je er een goed gevoel bij? Dan moet je het doen!”

Als een geoliede machine
Zou Gerwin in deze week van de verbouwing nog wel slapen?
Hij bevestigt dat hij zeker nog wel slaapt. De verbouwing is goed georganiseerd en doorgesproken. Elk bedrijf weet wat hij moet doen en het werk en planning wordt gedelegeerd door, zoals Gerwin hen noemt "de bouwpastoors”; Chris Roerdink, hun vaste timmerman, Jos Scharenborg van Bouwbedrijf Penterman en Arjan Klein van Stooff Interior Projects. Iedereen kan bij hen terecht voor vragen. Gerwin hoeft zich om de verbouwing geen zorgen te maken en hij kan zich met die dingen bezighouden die hij normaal ook zou doen.

Winkel sluiten?
Uiteraard kan de winkel niet verbouwd worden tijdens de reguliere openingsuren. Om deze reden is er een noodwinkel geopend. Deze staat achter de huidige winkel. Hoewel het voor de klant ook een beetje behelpen is krijgen Gerwin, Aleid en hun medewerkers veel positieve en leuke reacties. Zij krijgen begrip dat het tijdelijk even niet  anders is. De noodwinkel is ruim en Gerwin ziet daardoor dat de klanten hier met elkaar aan de praat komen onder het genot van een plakje worst; uitgedeeld door de medewerkers. 

Wat wordt er allemaal vernieuwd?
Bijna alles, behalve de vloer. Deze is waar nodig hersteld door Hemmie Borckink Tegelwerken en was verder nog prima in orde. Het plafond, Gerwins trots, moest er wel aan geloven. Dit stond hem helemaal niet aan maar hij is overgehaald om deze te vervangen. Achteraf is Gerwin blij dat deze beslissing is genomen. Afgelopen zaterdagmiddag is om 13.00 uur de winkel gesloten en diezelfde zaterdagavond om 21.00 uur was deze helemaal ontruimd. Vanaf dat moment kon Bouwbedrijf Penterman beginnen met de nodige bouwkundige aanpassingen. De mannen hebben op zondag ook doorgewerkt, zodat op maandag een begin kon worden gemaakt aan de vloer en het plafond.
Nadat op dinsdag het plafond was aangebracht kon er op woensdag een begin worden gemaakt met het installatiewerk. Dit is in handen van HJ Techniek en Lixero (deze is gespecialiseerd in unieke ledverlichting voor foodwinkels).

De mannen van Hammerman Schilderwerken hebben de buitenkant voorzien van een lik verf en Wansink Woninginrichting & Zonwering heeft prachtige markiezen aan de gevel gemonteerd. Verder heeft Emondt koeltechniek de vitrines onder handen genomen.

Opening
Gerwins spreekt uit: “mede dankzij de inzet van alle medewerkers tijdens de verbouwing is alles achter de schermen super verlopen! RESPECT!! Het lijkt of ze vleugels hebben en een energieboost krijgen tijdens deze toch niet normale werkweek.” 
Aanstaande maandag, dinsdag en woensdag is Boenders geheel gesloten om de nieuwe winkel gereed te maken voor de opening. De noodwinkel zal gereed worden gemaakt voor de receptie. 

De heropening wordt gehouden op woensdag 9 november om 17.00uur. Veel kan Gerwin niet verklappen, maar het wordt geen "normale" opening.

Zondag 13 november a.s. is er een Open Huis van 10.30 uur tot 15.30 uur. Hiervoor is iedereen van harte uitgenodigd. Aansluitend zal in de tent het progamma van Slager tot Chef live worden uitgezonden. Medewerker Maarten Wolters, Europees Kampioen 2016, heeft hier aan meegedaan en iedereen is natuurlijk reuze benieuwd wat de uitslag zal zijn!!

 

Gerwin, bedankt voor het spontane gesprek en de koffie met gebak. Wij wensen je, namens de hele redactie, de komende dagen heel veel succes met de verbouwing.

 

 

Boenders 3.0

 

Tekst en foto’s: André de Raad

André de Raad
InEibergen EOV VVV