Björn & Marieke's Bloembinderij

  • 31 januari 2017
  • reacties
  •  

Terwijl het buiten koud en grijs is en de sneeuw nog op de stoepranden ligt, ben ik onderweg naar de ondernemer van de maand februari. Voor de winkel is het mooi gedecoreerd. In de groene bakken staan onder andere voorjaarsbloemen als narcissen en hyacinten. 

Ik doe de deur van de winkel open en het ruikt er zo fijn. De geur van verse bloemen komt me tegemoet. En er is kleur, heel veel kleur. Na de drukte van de decembermaand is dit een welkome afwisseling. De overdaad aan licht en lampjes die horen bij de feestmaand, maken plaats voor het voorjaar. Dit seizoen dat we over een paar weken (of maanden) mogen begroeten. De bloemen staan er alvast en zijn er klaar voor.

Ik word begroet door Marieke. Onder het genot van een beker cappuccino en een stuk appeltaart neem ik bij hen plaats naast de werktafel. We raken in gesprek en ik proef het enthousiasme waarmee Björn, Marieke en hun collega’s hun vak uitoefenen. De persoonlijke benadering staat bij hen hoog in het vaandel. Na de koffie ga ik verder met Marieke in gesprek. Tijdens het gesprek haakt Björn regelmatig in.

Hoe is de winkel Björn & Marieke ontstaan?
Marieke heeft Björn leren kennen op haar stageadres. Björn is hier werkzaam. Beiden hebben altijd de wens gehad om een eigen winkel te beginnen. Samen hebben ze deze droom werkelijkheid gemaakt. Marieke geeft aan nog jong te zijn als ze de grote stap maakte om de winkel aan de Grotestraat 67 te openen. Maar net als zo vaak komen er ook bij hen dingen op het pad en worden deze met beide handen aangepakt. Hoe mooi is dit om de gezamenlijke passie werkelijkheid te laten worden.

Jubilieummaand
Op 26 februari van dit jaar bestaat de winkel 12,5 jaar. Al 12,5 jaar draaien ze de winkel met vol passie en succes. Marieke geeft aan dit jubileum niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Het jubileum valt in het carnavalsweekend. Hoe dit wordt ingekleed, dat is nog een verrassing. Houd de Facebookpagina van Björn & Marieke goed in de gaten. 

Bloemen zijn gevoel
Op 14 februari is het Valentijnsdag. Marieke noemt het lachend een mannendag. Tussen drie en zes uur is het spitsuur in de winkel. De mannen komen na hun werk een mooi boeket bloemen voor hun partner halen. Dat een boeket alleen uit rozen bestaat, dat is niet meer. De belangrijke kleuren blijven daarentegen wel rood en roze. 

Bloemen zijn emotie en bloemen worden gekocht mét een bepaalde emotie. Een vrolijk boeket doet het goed als verjaardagscadeau. Maar ook bij verdrietige momenten als een begrafenis worden grootse, ingetogen grafstukken gevraagd en gemaakt. 

Voor de klant worden fraaie boeketten samengesteld of worden er een mooie bloemstukken gemaakt. Al dan niet opgemaakt met een thema. Marieke geeft aan dat de kwaliteit van de bloem en plant essentieel zijn. Ze zijn erg secuur aan de inkoop van de bloemen en dit blijven ze nastreven. Nu en in de toekomst. Of de boeketten nu telefonisch of in de winkel worden besteld, de klant mag altijd uitgaan van de beste kwaliteit. 

Klanten buiten de plaats
De klanten komen allang niet meer alleen vanuit Eibergen. Vanuit een straal van ongeveer twintig kilometer weet men de winkel te vinden. Ook bij bedrijven in deze straal sieren de door hen gemaakte bloemstukken de diverse balies. 

Björn en Marieke werken vanuit gevoel, zijn nuchter en staan met beide benen op de grond. Ze kennen hun vaste klanten en kunnen goed inhaken op de diverse situaties. Mijns inziens is dit hun kracht en weten de klanten hierom hun winkel keer op keer te vinden.

Kijk voor meer informatie op hun website. Like hun Facebookpagina om niets te missen en volg hen op Twitter.

Ik bedank Björn en Marieke voor hun hartelijk ontvangst en prettig gesprek. Ik feliciteer hen en “hun meiden” met het 12,5 jarig jubileum en wens ze nog vele mooie, succesvolle en kleurrijke jaren.  

Foto's

Bjorn & Marieke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst : Marleen Geessinck - Foto's: Björn & Marieke en Marleen Geessinck

InEibergen EOV VVV