Actueel: De ijsvogel

  • 11 december 2018
  • 1 reacties
  •  

Eén van de facetten van de revitalisering van het centrum betreft de Kluiversgang. Er werd een poll opgezet waar men kon stemmen op drie verschillende ontwerpen voor een kunstwerk dat de kop van de Kluiversgang een facelift moet geven. De ijsvogel, het ontwerp van Colette Beckers, kwam als winnaar uit de bus. De ijsvogel wordt een echte blikvanger voor deze kant van het centrum. Hieronder een toelichting van Colette over het ontwerp:

De Kluiversgang is niet bepaald het aantrekkelijkste gedeelte van ons centrum. Het oogt allemaal erg grijs en grauw. Het paars - gele hekwerk om de boom en de parkeerkelder doet een vergeefse poging de boel wat op te vrolijken.

De kleuren van de ijsvogel betekenen voor mij een grote inspiratiebron. Vertegenwoordigd in tegels zijn zij een leidraad voor het verdere straatbeeld. De gevels zullen gaan leven als de kozijnen worden geschilderd in turquoise, azuurblauw, groen, oranje, rood. Uiteraard wordt de kleur van het straatmeubilair aangepast, zoals het eerder genoemde ronde hek rondom de boom en het hek om de ingang van de parkeerkelder. De vorm zal beter uitkomen als dit hekwerk zwart wordt geschilderd.

Het pand van Action flankeert de Kluiversgang en het nieuw gecreëerde pleintje. Het valt niet te negeren. Het pand is gedeeltelijk wit geschilderd, ook in de Grotestraat. Als je Eibergen met de auto binnen rijdt dan valt deze wand aan de linkerzijde behoorlijk op.  Mijn idee is om het tegeltableau  (uiteindelijk)  voort te zetten op het witgeschilderde gedeelte van dit gebouw. De ijsvogel vliegt dan met je mee het dorp in.

Hieronder ziet u het conceptontwerp van De ijsvogel.

De ijsvogel

Reacties

M. Grootemaat

Mooi, van dit soort ideeën word ik vrolijk!

Plaats je reactie

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Image CAPTCHA
Vul de tekens in uit de afbeelding.
InEibergen EOV VVV