• slidebg1

U bent hier

BerkelGame

Sophie gaat vandaag met haar ouders naar Eibergen.

Ze heeft de BerkelGame gedownload en is klaar om de BerkelGame te spelen. Haar ouders plannen in de app ook de route naar Eibergen. Sophies vader is vergeten zijn e-bike op te laden, maar in de app vindt hij alle laadpunten overzichtelijk op de kaart. Voorafgaand aan de speurtocht ontvangen ze een melding dat er vandaag ook een middeleeuwse minimarkt is. Om 17.00 ontvangen ze een notificatie van een pannenkoekenhuis: Welkom om bij ons te eten. Sophie heeft een truffel gevonden in de

BerkelGame. Ze mag een extra ingrediënt uitkiezen voor op haar pannenkoek en voor haar ouders is er gratis koffie.Een game om Berkelland onder de aandacht te brengen. Een mooi en innovatief idee! De omgeving rond de Berkel heeft veel te bieden. Volgens de Structuurvisie Berkelland 2025 ontbreekt een “toeristische trekker met (boven) regionale aantrekkingskracht”. Jullie hebben een slimme oplossing: alles wat Berkelland te bieden heeft gevangen in één game.

Een game om Eibergen, Rekken, Zwillbrock en Vreden onder de aandacht te brengen. Een mooi en innovatief idee! De omgeving rond de Berkel heeft veel te bieden. Volgens de Structuurvisie Berkelland 2025 ontbreekt een “toeristische trekker met (boven) regionale aantrekkingskracht”. Jullie hebben een slimme oplossing: alles wat te bieden heeft gevangen in één game.

Onze oplossing is een bestaande app, Spacetime Layers. Hierin bieden we al heel veel informatie aan, van games met routekaarten tot lokale bezienswaardigheden en acties van de lokale bakker. We werken samen met een netwerk van internationale partijen om zoveel mogelijk informatie in de app te krijgen, van de beschikbaarheid van terrasjes in tijden van corona (met VVV Nederland) tot de live beschikbaarheid van parkeerplaatsen (met T-Mobile). In de BerkelGame komt ook voor ons alles samen: we maken een state-of-the-art game met Augmented Reality ín een app vol met informatie over Berkelland. Het resultaat: Berkelland wordt koploper op het gebied van AR.

De App in het kort:

SpaceTime Layers: álles wat je zoekt in één app Het grote voordeel van Spacetime Layers is dat verschillende informatie is gecombineerd in één app. De app bestaat uit een vrij aantal (kaart)lagen. Elke laag heeft een eigen onderwerp, spel(onderdeel), doelgroep of gebied. In de app zijn alle lagen beschikbaar. De gebruiker vinkt interessante kaartlagen aan en krijgt zo een kaartje met voor hem belangrijke onderdelen. Een paar voorbeelden van kaartlagen: 

• Praktische informatie. Gebruikers vinden ín de Berkel-Game watertappunten en fietsoplaadpunten. Maar ook evenementen of informatie over openingstijden. Handig voor tijdens de BerkelGame!

• Historische plekken in Eibergen, Rekken, Zwilbrock en Vreden. We maken een kaartlaag in de app met de locaties van mooie plekken in o.a. Eibergen. Als bezoeker maak je makkelijk een route van bord naar bord of kies je één van de bestaande routes met virtuele gids.

• De BerkelGame. De BerkelGame is een aparte kaartlaag. Terwijl ze de game spelen zien gebruikers tegelijk andere aangevinkte kaartlagen. Doordat het zo makkelijk is een kanaal aan te maken, doen al veel organisaties mee. Daarom stappen ook andere organisaties in. Zo is er in de BerkelGame steeds meer informatie beschikbaar naast de BerkelGame.

 

 

InEibergen EOV VVV