• slidebg1
  • slidebg1

U bent hier

Nationale Archeologiedagen Historisch Museum de Scheper

Kindermiddag 13 oktober tussen 13.00-16.30 uur
In navolging op het grote succes van 2017 laten wij ook in 2018 jeugdige amateurarcheologen weer kennismaken met verborgen bodemschatten in het zand. Het wordt weer spannend en leuk om zélf schatten op te mogen graven. En hoe zouden kinderen in de steentijd hebben geknutseld?  Doe mee en maak er iets moois van! Van de mensen die vroeger in dit deel van Nederland hebben gewoond, zijn er nog een heleboel interessante en geheimzinnige zaken in de bodem te vinden. Deze overblijfselen heeft Museum de Scheper verzameld in de afdeling Archeologie. Voor oudere kinderen is er weer een speurtocht door deze afdeling van het museum.
Dus kom graven, speuren, knutselen op zaterdagmiddag 13 oktober tussen 13.00-16.30 uur en laat een “historische” selfie maken!
Vanzelfsprekend is er na al dat vermoeiende werk een lekkernij voor elk kind dat heeft meegedaan! De kinderen dienen wel door een volwassene te worden begeleid.
Toegang voor kinderen en hun begeleider is gratis.

Lezing 12 oktober 14.00 uur en 28 november om 19.30 uur
Verder geeft archeoloog Norbert Eeltink in het kader van de Nationale Archeologiedagen onder de titel “De laatste verhuizing, een geschiedenis van het begraven” op vrijdag 12 oktober voor belangstellenden een lezing in Museum de Scheper. De lezing start om 14.00 uur.
In de lezing vertelt hij één van de duizend jaar oude geschiedenissen van het begraven. De vroege landbouwers die hier vele jaren geleden woonden, herinneren ons nog steeds aan hun aanwezigheid door de grafheuvels die ze bouwden. Geïnteresseerden in archeologie kunnen ook op 28 november in het museum een lezing over “grafheuvels rond Eibergen” bijwonen, gegeven door Annemieke Lugtigheid (specialist archeologie). Aanvang 19.30 uur, entree € 5,00 incl. 1 consumptie. 
Openingstijden lezingen: 12 okt. om 14.00 uur en28 nov. om 19.30 uur
Entree incl. 1 consumptie: € 5,00

www.museumdescheper.nl

 

InEibergen EOV VVV