• slidebg1

U bent hier

Lenteweekend Eibergen

Op zaterdag 6 mei en zondag 7 mei van 10.00 – 17.00 uur vindt het Lenteweekend in Eibergen plaats, rondom de Mallumse watermolenHet eerste weekend van mei zal het prachtige gebied rondom de Mallumse Molen in Eibergen weer geheel in het teken staan van alles wat er op tuingebied in onze regio te beleven is. Voor de 14e keer vindt het Lenteweekend plaats op deze prachtige locatie. Dit evenement mag zich altijd verheugen op grote belangstelling van tuinliefhebbers uit de wijde omtrek. Er is dan ook veel te zien in de prachtige ambiance rondom de watermolen, het Mulderhuis, de sluis in de oude Berkeltak en de Kruidenhof te Mallum.

Exposanten op het Lenteweekend 2017

In kramen en stands tonen de ruim 50 deelnemers/exposanten hun tuingerelateerde spullen. Vanzelfsprekend zijn er planten in alle soorten, veelal gepresenteerd door gespecialiseerde kwekers. Daarnaast zijn er nog veel meer spullen voor de tuin te bewonderen. 

Het belangrijkste accent blijft zoals altijd liggen op planten, van éénjarigen tot hangplanten in potten, tot vele soorten vaste planten, vaak hele bijzondere, tot fruitbomen en heesters. Speciaal te noemen zijn zeker de Hosta’s in vele kleuren. Of de aanwezigheid van de bekendste kweker van Agapanthussen in Nederland. Zomerbollen in alle soorten zijn er ook te koop. Maar ook cactussen en rotsplanten worden niet vergeten. Ook voor het bekende stekje van de Fuchsia kunnen de liefhebbers terecht.

Daarnaast natuurlijk alles wat het werk in de tuin aangenaam maakt. Tuinmachines, maar ook gereedschap, plantensteunen, werkhandschoenen. Vogelwerkgroep Berkelland zal aandacht besteden aan het vogelvriendelijk inrichten van de tuin. Denk ook aan tuin-accessoires en kleine en grotere tuinkunstwerken. Tuin- en natuurboeken zullen verkrijgbaar zijn. Zelfs bloemensieraden komen aan bod. Een timmerbedrijf, gespecialiseerd in bouwwerken die heel goed passen in de tuinen in onze regio. Materialen, die bij het inrichten van de tuin kunnen helpen om een mooi plaatje op te bouwen, zijn op diverse plekken te bewonderen. Kortom, een compleet aanbod van alles wat met de tuin te maken heeft.

Er zijn aparte activiteiten voor kinderen, zoals knutselen, een kabouterpad, vissen spotten in de vijvers en natuurlijk het springkussen.

De watermolen zal draaien en meel malen. Van dit meel worden heerlijke pannenkoeken gebakken, die ter plaatse gekocht en verorberd kunnen worden. Op zaterdag wordt in de aanwezige buiten-bakoven op originele wijze brood gebakken.

De exploitant van het Muldershuis zal zijn locatie op de mooiste wijze aankleden en presenteren. En op het terras van de Kruidenhof is natuurlijk weer koffie of thee verkrijgbaar, vergezeld door de inmiddels beroemde appeltaart.

De bloemschiksters van Groei & Bloei zullen hun mooiste stukken tonen. Deze worden in een tent geshowd. Ook worden ter plaatse creaties vervaardigd. Ook nu zullen weer veel van deze stukken te koop zijn. De aankleding van het terrein wordt ook zoals altijd door de bloemschik(st)ers ter hand genomen.

Praktische informatie Lenteweekend in Eibergen

Rondom het evenement is ruime parkeergelegenheid aanwezig, parkeren is gratis. Het adres is Mallumse Molenweg 114 in Eibergen. Kijk voor meer praktische informatie over het Lenteweekend op de website. Doe ook inspiratie op voor jouw tuin op het Lenteweekend 2017!

InEibergen EOV VVV