• slidebg1

U bent hier

Harp-concert Oxana Thijssen

Oxana Thijssen: 19e-eeuwse romantiek op twee harpen

 

Op zondagmiddag 9 oktober gaat het nieuwe concertseizoen van Podium Eibergen van start met een concert door harpiste Oxana Thijssen. Oxana studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Erika Waardenburg, bij wie ze in 2017 haar bachelorstudie afsloot. Zij vervolgde haar masterstudie aan het Mozarteum in Salzburg, waar zij vorig jaar met de hoogste onderscheiding afstudeerde. 

Sinds een paar maanden is Oxana Thijssen de trotse bespeelster van een van de vroegste dubbelpedaalharpen uit de muziekgeschiedenis: een harp uit 1831, gebouwd door Sebastien Erard, de uitvinder van het dubbelpedaalsysteem"Vanaf het moment dat ik voor het eerst de snaren aanraakte was ik meteen verkocht", vertelt Oxana enthousiast. Met de Erard harp begonvoor Oxana een nieuwe ontdekkingstocht naar de klank en virtuoze mogelijkheden, en daarmee naar de geschiedenis van de harp. Ze kan uren vertellen over enkel- en dubbelpedaalharpen, over het verschil tussen de 19e-eeuwse warme, heldere harp en de grootser, wolliger klinkende moderne harp. Het liefst illustreert ze haar verhaal met de muziek zelf. Daarom heeft Oxanaspeciaal voor Podium Eibergen een programma samengesteld waarin zij het publiek op een Erard harp en een moderne harp mee terugneemt naar de eeuw van de romantiek. Al spelend en vertellend zal Oxana haar tomeloze muzikale energie en passie voor het instrument met het publiek delen. Met werken van bekende componisten als Glinka, Schumann en Mendelssohn, en van karakteristieke harpcomponisten als Hasselmans en Parish Alvars waant de luisteraar zich deze middag in andere tijden.

Het concert op zondag 9 oktober begint om 14.30 uur in de Brackman Boerderij in Eibergen. Meer informatie over het concert en over Oxana Thijssen is te vinden op www.podiumeibergen.nl.

Wilt u alvast een voorproefje meemaken van dit bijzondere concert? Dan kunt u zondagmorgen 2 oktober om 10.00 uur luisteren naar het radioprogramma 'Spiegelzaal' op NPO Radio 4. Oxana Thijssen is dan te gast bij presentator Hans van den Boom en zal alvast een tipje van de sluier oplichten van het programma bij Podium Eibergen.

InEibergen EOV VVV