• slidebg1

U bent hier

Ga mee op Berkelsafari tijdens het Berkelfestival

Houd je van avontuur en ben je niet bang voor wilde dieren? Doe dan tijdens het Berkelfestival mee met de Berkelsafari op zaterdag 25 augustus langs de Berkel bij Rekken. Tijdens een wandeltocht, voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar oud, wordt gezocht naar de “Big 5” van de Berkel! Een echte belevenis die je niet wilt missen. Kijk voor meer informatie en hoe je je kunt opgeven op www.berkelfestival.eu/berkelsafari/.  

De Berkelsafari wordt georganiseerd door Jimmy Kemink en Gerard Lubbers uit Rekken. Zij geven natuureducatie aan kinderen en zijn betrokken bij het beheer van de Berkel bij Rekken. Zo wordt het Berkeldal begraasd met een schaapskudde en een paard. In de winter wordt met een groepje vrijwilligers de opslag gekapt en gedurende het hele jaar wordt de flora en fauna gemonitord. Op de basisschool in Rekken worden alle weetjes erover verteld aan kinderen tijdens speciale natuurlessen. In het voorjaar wordt tijdens NL Doet een afval opschoondag met kinderen van de basisschool gehouden. Tijdens de laatste editie in maart 2018 werd dit voor het eerst samen met kinderen van de Norbertschule uit Vreden gedaan. Mooie voorbeelden van de betrokkenheid van burgers bij de Berkel! 

Tijdens de Berkelsafari gaan kinderen (met ouders/ begeleiders) mee op expeditie en leren zij alles over het dierenleven in, op en rond rivier de Berkel. Zoek ook mee naar de “Big 5” van de Berkel! 

De Berkelsafari is onderdeel van het Berkelfestival 2018: een parelsnoer van activiteiten in, op en rond rivier de Berkel en in de Berkelsteden op 24, 25 en 26 augustus 2018. 

Naast de leukste kinderactiviteiten, zoals de Berkelsafari, een echte kano smokkeltocht, theatervoorstellingen aan de Berkel, je weg vinden in een maisdoolhof en samen bruggen bouwen is er nog veel meer te doen! Aan de hand van zeven pijlers presenteert het Berkelfestival 2018 haar programma en zijn er tal van activiteiten te doen voor een breed publiek, van jong tot oud! 

De pijlers zijn: Water & natuur, Sport & recreatie, Eten & drinken, Kunst & cultuur, Muziek, Geschiedenis, Innovatie & ontwikkeling. 

De activiteiten worden georganiseerd door lokale initiatiefnemers en vinden plaats in onder andere Zutphen, Almen, Lochem, Borculo, Eibergen en Rekken. Daarnaast zijn er een aantal grensoverschrijdende activiteiten in samenwerking met Duitsland, zoals de Berkel Kanorally: een tweedaagse toertocht van Vreden of Ellewick naar Zutphen op 25 en 26 augustus 2018 (één dag mee kanoën kan ook).

Door de overkoepelende promotiecampagne van het Berkelfestival worden de handen in één geslagen en wordt aan alle activiteiten een platform gegeven. Hierdoor krijgen bezoekers en inwoners een goed beeld van de verscheidenheid aan initiatieven in het hele gebied! 

Ga tijdens het Berkelfestival ook op ontdekkingstocht door het gebied en laat je verrassen door een stroom van activiteiten! Al meer dan zeventig activiteiten hebben zich inmiddels aangemeld.

De Berkel verbindt! Bekijk welke activiteiten jij niet wilt missen op: www.berkelfestival.eu. 

Wil je ook mee op Berkelsafari? Geef je dan snel op. Kijk voor alle informatie op: www.berkelfestival.eu/berkelsafari/ 

 

InEibergen EOV VVV