• slidebg1

U bent hier

Achterhoeks Streekfestival 2018

In Openluchttheater Eibergen en omliggende park heeft zondag 8 juli van 11:00 tot 19:00 uur de vierde editie van het Achterhoeks Streekfestival plaats. Een evenement met live-muziek, foodtrucks, tapasweides, straattheater, indrukwekkende reuzenvliegers, comedy-talent, echte ambachten, mooie streekproducten, kunstenaars en heel veel meer.

Het festival trok vorig jaar zo’n 4.000 bezoekers en staat inmiddels bekend om zijn goede en relaxte sfeer met vermaak voor jong en oud. ‘’Sommige bezoekers komen voor de gevarieerde muziekoptredens, van gipsy tot dialectpop. Anderen genieten van de rust in de ‘Oase’, of kopen (h)eerlijke lokale producten bij de tientallen standhouders’’, vertelt programmeur Manon van Gaal.

Er is veel gratis kindervertier. Van de inmiddels befaamde natuurlijke speelplek van Tuinen van Geerdink tot knutselen. Tegen een kleine vergoeding kunnen de kids ponyrijden of varen een rondje op de Berkel, terwijl de ouders kunnen genieten en toekijken vanaf de twee grote terrassen en tapasweides.

Cabaret & Vesp-audio

Het Achterhoeks Streekfestival wordt dit jaar uitgebreid met cabaretier Thijs Kemperink en nog meer straattheater. ‘’Ook komt de dialectband Old Ni-js naar Eibergen en zijn er nieuwe kinderactiviteiten. Op het thema-terrein ‘Oaver de Grenze’ draait een Amsterdamse deejay met pick-up vanuit een vintage Vespa scooter. Kok, straattheaterartiest en entertainer Iwan Dam speelt letterlijk met vuur, jongleert, acteert en tovert met ingrediënten en geur. En er is een heus voetenbad-terras voor het ultieme relaxen’’, vertelt Van Gaal. 

Foodtrucks en tapasweides

Onder de standhouders staat onder meer speciaalbier Wentersch en er komen uit het hele land cateraars en foodtrucks naar Eibergen. Nieuw zijn onder meer de Vischrookerij uit Kampen en De Knasterd (ambachtelijke Achterhoekse broodje vlees). 

Op www.openluchttheatereibergen.nl staat meer informatie over deelnemers, het muziekprogramma en het gratis parkeren. Online tickets kosten in de voorverkoop € 6,- p.p.  en aan de dagkassa € 7,50. Kinderen tot 14 jaar mogen, mits onder begeleiding, gratis naar binnen. Bij de entree ontvangt iedere bezoeker bovendien een gratis programmaboekje met plattegrond en timetable van alle optredens. 

Alle info en online tickets zijn te vinden op www.openluchttheatereibergen.nl

 

Foto PR Openluchttheater Eibergen

InEibergen EOV VVV