Kunst en mode komen samen

Door Marleen Geessinck
  • 05 juni 2017
  • 0 reacties
  •  

De zon schijnt. Het weer blijft altijd een onderdeel dat je met de organisatie van een evenement niet in de hand hebt. Maar de weergoden zijn Janet, Marieke* en hun mannen Paul en Jos goed gezind. De dames hebben de handen ineen geslagen en hebben samen een geweldig evenement neer gezet. Met als schitterende locatie; de tuin van Janet.

Wij komen aan bij het huis van Janet. We worden te woord gestaan en krijgen uitleg hoe we naar de ingang van het evenement kunnen lopen. In de warme zon lopen we hier naartoe. De rode loper ligt uit. Bij binnenkomst krijgen de gasten een glas prosecco aangeboden. We lopen langs het grote houten gebouw (later blijkt dat dit het atelier van Janet is), nieuwsgierig naar wat komen gaat. Wanneer we in de tuin aankomen kijk ik mijn ogen uit. Wat een mooi en groots opgezet evenement. De lange tafels met kanten kleedjes, de schattige kleine veldboeketjes en de bankjes voorzien van lammy’s staan klaar voor de gasten. 

Jan Wessels en Henk Bernhardt verzorgen de muziek. De sfeer is ontspannen en gemoedelijk. Velen kennen elkaar. Dit zorgt voor leuke gesprekken en vrolijk gelach. 
De modellen van Marie* staan op houtblokken de mode te showen. De damesmode komt als vanzelfsprekend bij Marie* uit de winkel. De mannen zijn gekleed in mode van Hannes Roether. Het officiële openingswoord wordt gedaan door Bas Steinkamp. Marieke en Janet staan naast hem. Met het voorstellen van de modellen, stappen zij van het houtblok af en mengen zich tussen de gasten.

Niet alleen de tuin is opengesteld voor gasten. Ook het atelier van Janet trekt het nodige bekijks. In dit atelier brengt Janet vele uren door. Ze werkt vanuit haar gevoel. Wanneer ze een opdracht heeft, weet ze ongeveer wat de dag haar gaat brengen. Anders niet. Hoe het schilderij wordt gecreëerd en welke kleuren ze gebruikt, dat is ook voor haar een verrassing. Ze luistert naar haar intuïtie. Haar handen doen het uitvoerend werk. Janet heeft in de loop der jaren een geheel eigen stijl ontwikkeld. Hierdoor zijn haar werken te herkennen uit duizenden. 
Naast het opengestelde atelier heeft ook Marieke haar winkel een paar uur open voor belangstellenden. 

Tijdens het event mogen beeldend kunstenares Lara Vos en Eibergse dichteres Mariëlla Vermeer hun creativiteit tonen. Lara werkt met koper en maakt hier bijvoorbeeld sieraden en kandelaars van. Bezoekers mogen bij Mariëlla een woord achterlaten. Zij vraagt verder om die informatie te verzamelen die ze nodig heeft om hier een persoonlijk gedichtje van te maken. 
In de tuin staat een wit doek. Klaar om te worden voorzien van verf. De gasten mogen hier hun bijdrage aan leveren. Janet zal dit doek de finishing touch geven. 

De middag staat in het teken van creativiteit, ontspanning en gezelligheid. De innerlijke mens wordt niet vergeten. Er is een ware wijnproeverij verzorgt door Aimo. Ook plaatselijke ondernemers Grenszicht, Keurslagerij Boenders en Bakkerij Schreuder dragen hun steentje bij en zorgen voor de innerlijke mens.

Marieke*, Janet en hun gezinnen mogen terugkijken op een geslaagd evenement. Het kan bijna niet anders dat iedereen met volle teugen heeft genoten. In elk opzicht.

 

 

ART & FASHION

Tekst: Marleen Geessinck
Foto’s: Wilma Fels

Marleen Geessinck

Speelt met letters, woorden en zinnen.

InEibergen EOV VVV