• slidebg1
  • slidebg1
  • slidebg1

U bent hier

Oranjemarkt Eibergen 2017

Toeristisch Informatiepunt Eibergen organiseert ieder jaar de traditionele Oranjemarkt met ruim 250 kramen. Deze gezellige markt is in de loop der jaren uitgegroeid tot de grootste in de regio! De markt wordt gehouden op Koningsdag, donderdag 27 april, in het centrum van Eibergen. De Oranjemarkt mag gezien worden als een vrije markt: Alles mag (binnen redelijke grenzen) te huur, te koop of ter informatie aangeboden worden. Iets demonstreren wordt zeer op prijs gesteld. Iedereen, zowel particulier, vereniging als ondernemer, wordt in de gelegenheid gesteld om aan de markt deel te nemen. Omdat het een vrije markt is wordt niet aan branchebescherming gedaan, maar betreffende de verkoop van etenswaren en alcoholische dranken zijn er enkele beperkingen. In voorkomend geval dien je eerst contact op te nemen met het Toeristisch Informatiepunt Eibergen.

Oranjemarkt op Koningsdag 2017

Particulieren en ondernemers, verenigingen en stichtingen, kunstenaars en muzikanten, ze staan er allemaal. Je vindt er onder andere spullen uit de zolderopruiming, brocante, kinderspeelgoed, vintage kleding van particulieren maar ook speciale aanbiedingen en lekkernijen van verschillende ondernemers en natuurlijk muziek! Kom ook genieten van de Oranjemarkt!

Route Oranjemarkt Eibergen

Dit jaar is gekozen voor een wijziging in de route. We proberen een zoveel mogelijk aaneengesloten ronde te maken. Daarom kan nu ook gewandeld worden van de Laagte naar de Kleine Hagen en staan er kramen opgesteld tussen het Brinkplein en de Grotestraat. Daar wordt zelfs door de Touwtrekvereniging een wedstrijd en demonstratie Vrachtwagentrekken op touw gezet! Het rondje rondom de oude Mattheuskerk en langs de Huve blijft in de route en op het gras zullen heel wat kinderen hun spulletjes aanbieden.

Openingstijden winkels en Oranjemarkt

De markt op Koningsdag is van 10.00 uur tot 15.00 uur, de winkels in het centrum zijn dan allen geopend. De winkel van TIP InEibergen aan de Grotestraat 59 is geopend vanaf 7.30 uur, daar kunnen deelnemers ook terecht voor vragen betreffende de standplaatsen.

Parkeren tijdens de Oranjemarkt Eibergen

Komt u met de auto? Parkeren is geen probleem. Bij de sporthallen is de grootste gelegenheid om uw vervoermiddel te stallen. Verkeersregelaars zullen u op weg helpen.

U kunt zich hier inschrijven. Deelname is nog mogelijk, maar we zijn bijna vol! Op vrijdag 21 april tot 16.00 uur is de website www.ineibergen.nl nog beschikbaar voor aanmeldingen.

Foto's: Truus Stotteler

InEibergen EOV VVV